EHIC (Europese zorgpas)

Voor medisch noodzakelijke hulp in Europa 

In de UMC Zorg app en achterop uw UMC Zorgverzekering Zorgpas vindt u de EHIC (Europese zorgpas). De EHIC is gratis en gebruikt u bij spoedeisende hulp in het buitenland. Advies: Neem uw zorgpas altijd mee naar het buitenland. Spoedhulp nodig? Neem contact op met de UMC Alarmcentrale via +31 40 297 56 90

In welke landen gebruikt u de EHIC?

Op www.ehic.nl vindt u de landen waar de pas geldig is. Wanneer u uw persoonsgebonden EHIC toont voorkomt u dat u ter plaatse kosten moet voorschieten. Uw buitenlandse zorgverlener declareert de kosten rechtstreeks bij ons. Wij laten u vervolgens weten welke kosten u eventueel zelf moet betalen.

UMC Zorgverzekering Alarmcentrale: uw eerste aanspreekpunt

Heeft u medische zorg nodig in het buitenland? Of moet u worden opgenomen in het ziekenhuis? Bel dan direct de UMC Zorgverzekering  Alarmcentrale op +31 40 297 56 90. Wij kunnen u dan verder adviseren.

Voorwaarden vergoeding medische zorg buitenland

Tijdens uw verblijf in een Europese lidstaat kunt u een vergoeding krijgen voor medische zorg. Hiervoor gelden dezelfde voorwaarden als voor de verzekerden van het betreffende land. Bent u bijvoorbeeld in Duitsland? Dan heeft u recht op dezelfde medische hulp als Duitse verzekerden.

EHIC niet geaccepteerd in privé-ziekenhuizen

Privé-ziekenhuizen accepteren de EHIC niet. Dit betekent dat u meestal zelf de kosten moet voorschieten. U kunt dan achteraf de nota's bij ons declareren. Privé-ziekenhuizen vindt u vooral in Griekenland, Spanje, Oostenrijk, Duitsland en Italië.

Geldigheidsduur EHIC staat op uw zorgpas

De geldigheidsduur staat vermeld op uw EHIC, maar de pas is alleen geldig wanneer u ook bent verzekerd bij UMC Zorgverzekering. Gebruikt u de pas en bent u niet verzekerd bij UMC Zorgverzekering? Dan verhalen we achteraf de kosten op u. Is het doel van uw buitenlandse reis alleen een medische behandeling? Dan is de kaart niet geldig.

Spoedeisend of niet-spoedeisende zorg

Heeft u wel zorg nodig in het buitenland, maar heeft het geen spoed? Dan kunt u de kosten het beste ter plekke betalen en achteraf bij ons declareren. Bijvoorbeeld bij een bezoek aan een buitenlandse huisarts of apotheek. Lees meer over zorg in het buitenland.

EHIC niet geldig? Gebruik 111 formulier 

In sommige landen is de EHIC-pas niet geldig en heeft u een zogenaamd 111 formulier nodig. Dit geldt voor:

  • Bosnië-Herzegovina
  • Kaapverdië
  • Macedonië
  • Servië
  • Montenegro
  • Tunesië
  • Turkije 

Wij regelen het 111 formulier 

U hoeft het 111 formulier niet vooraf aan te vragen. Wij regelen het formulier als dat nodig is. Bel daarom altijd met de UMC Alarmcentrale (+31 40 297 56 90) als u medische zorg nodig heeft in het buitenland. Het telefoonnummer staat achterop uw zorgpas. Wij vertellen u welk ziekenhuis of welke kliniek het 111 formulier accepteert. En waar u dus terechtkunt. Als het nodig is, sturen wij het 111 formulier rechtstreeks naar uw zorgverlener in het buitenland. Het formulier versturen wij gratis. 
X
Wij gebruiken cookies om uw website-ervaring te verbeteren. Als u op akkoord klikt, dan gebruiken wij cookies voor de werking van de website, statistieken, social media en online marketing.
Weigeren
Akkoord