Over UMC Zorgverzekering

Werken in een UMC is werken binnen een professionele organisatie waar u écht iets betekent. U zorgt voor anderen en wij zorgen voor u met de UMC zorgverzekering als u zorg nodig heeft. Deze is samengesteld met verzekerden en vertegenwoordigers van alle UMC’s. Met korting voor u en uw gezinsleden. Wij helpen u bij het maken van de best passende pakket voor u.

Goede zorg kies ik zelf

We doen veel onderzoek naar de behoeften en wensen van UMC-medewerkers, en stellen hen centraal bij de ontwikkeling van de inhoud van onze zorgverzekering. Onze ruim 110.000 verzekerden erkennen wij in hun rol als zorgexpert. Zij weten als geen ander welke zorg bij hen past. Daarom: goede zorg kies ik zelf.

Altijd een passend pakket

Er is vanaf 2021 een nieuwe voordelige natura basisverzekering (UMC Ruime Keuze) toegevoegd naast de combinatie basisverzekering (UMC Eigen Keuze) een nieuwe voordelige natura basisverzekering. Daarnaast heeft u nu de keuze uit vier aanvullende pakket, de UMC Extra Zorg Instap is nieuw. Hierin zitten een aantal belangrijke vergoedingen zoals fysiotherapie en tandongevallen. Zo kunt u altijd een passend pakket samen stellen.

Onderdeel van Coöperatie VGZ

UMC Zorgverzekering is onderdeel van Coöperatie VGZ. Dat betekent dat u bij UMC Zorgverzekering een goede verzekering hebt, met de goede service van VGZ. Als coöperatie zonder winstoogmerk is VGZ er om heel Nederland te helpen. Mét gezondheid en zorg. Dat doet VGZ samen met artsen, mantelzorgers, Den Haag en onze verzekerden. Dus ook met u. Want met uw zorgverzekering van UMC Zorgverzekering bent u ook onderdeel van Coöperatie VGZ. En samen met u werken we aan een gezonder Nederland en toekomstbestendige zorg.

Van en voor leden

Coöperatie VGZ is van en voor leden. Dat betekent dat u ook uw stem kunt laten horen. Daarvoor hebben we de ledenraad. Een ledenraad zorgt ervoor dat de belangen van leden terug te zien zijn in het beleid en al onze activiteiten. Denk daarbij aan de kwaliteit van zorg en een goede service.