Scheiden of uit elkaar

Een scheiding zorgt voor een bewogen tijd waarin u van alles moet regelen. Mogelijk ook voor de zorgverzekering. Daarmee helpen we u graag. Om tot een goede oplossing voor uw situatie te komen. 

Check uw polis

 • Dan krijgen we via de Basisregistratie personen (BRP) uw nieuwe burgerlijke staat door. Adreswijzigingen worden ook doorgegeven.

  Achternaam wijzigen: via gemeente

  Gebruikte u tijdens uw huwelijk de achternaam van uw partner? En wilt u die naam na de scheiding niet meer gebruiken? Dan moet u bij uw gemeente een verzoek indienen voor verandering van naamgebruik. Wij ontvangen de wijziging dan weer van de BRP. U hoeft hiervoor zelf niets te doen. Uw verzekering blijft verder ongewijzigd.

  Kinderen bijschrijven op de zorgpolis: bel ons

  Wilt u kinderen bijschrijven op uw zorgpolis? Neem dan contact met ons op.
   
 • Bent u de hoofdverzekerde?

  U kunt de zorgverzekering van (ex-)partner niet opzeggen. Dat kan uw (ex-)partner alleen zelf doen. Het hele jaar door. U kunt als hoofdverzekerde niet uw eigen zorgverzekering tussentijds opzeggen. Dit kan alleen per 1 januari.

  Bent u medeverzekerde?

  Dan kunnen wij u inschrijven op een eigen polis. Had u bijvoorbeeld korting via de werkgever van uw ex-partner? Dan vervalt deze korting. Mogelijk kunt u via een andere collectiviteit gebruikmaken van korting op de premie van een aanvullende verzekering.

Uw eigen polis afsluiten na scheiding? Bel onze klantenservice

Wilt u weten wat een scheiding betekent voor uw zorgverzekering? Neem dan contact op met onze klantenservice. Bent u de medeverzekerde op de polis? Dan kunnen we u inschrijven op uw eigen polis.