Betaalwijze aanpassen 

De meeste verzekerden van UMC Zorgverzekering betalen hun premie via het salaris. Bent u niet collectief verzekerd? Of maakt u zorgkosten? Dan kunt u uw betaalwijze aanpassen in Mijn UMC Zorgverzekering.  

Log in om uw betaalwijze aan te passen

3 manieren om te betalen 

 • Betalen via automatische incasso

  Betaalt u via automatische incasso? Dan schrijven wij de volgende zaken automatisch af van uw rekening: 

  • Zorgpremie (deze innen wij altijd vooraf)
  • Eigen risico
  • Eigen bijdrage
  • Onterecht uitbetaalde vergoedingen
  • Termijn(en) van een betalingsregeling

  Voordelen betalen via automatische incasso

  • Alles gaat automatisch. U heeft geen omkijken naar uw betalingen.
  • U voorkomt dat u te laat betaalt.

  Goed om te weten: u kunt binnen 8 weken na de afschrijving de incasso door uw bank ongedaan laten maken.

  Zorgkosten boven € 220 via acceptgiro of iDEAL

  Voor het eigen risico, eigen bijdrage en onterecht uitbetaalde vergoedingen schrijven wij maximaal € 220 automatisch per keer af. Is het bedrag hoger dan € 220? Dan ontvangt u van ons een factuur met een acceptgiro. Hieraan zijn geen extra kosten verbonden. Ontvangt u uw post digitaal? Dan krijgt u in dat geval een e-mail met een iDEAL-betaallink. De factuur vindt u ook terug in Mijn UMC Zorgverzekering of u kunt betalen via de UMC Zorg app.  

 • Betalen via iDEAL 

  Kiest u voor digitale post? Dan ontvangt u per e-mail een betaalverzoek van ons. U kunt direct vanuit de e-mail uw factuur betalen via de iDEAL-betaallink. Of u kunt inloggen in Mijn UMC Zorgverzekering om te betalen of de UMC Zorg app gebruiken. 

  Voordelen betalen via iDEAL

  • U betaalt uw factuur in slechts enkele klikken eenvoudig en veilig. 
  • Is de uiterste betaaldatum bijna verlopen? Dan ontvangt u een geheugensteuntje van ons.
  • Betalen via iDEAL is kosteloos. 

  Gebruik het betalingskenmerk

  Maakt u het bedrag op uw eigen manier over? Vul dan altijd het 16-cijferige betalingskenmerk in. Zo weten wij welke factuur u betaalt. Het betalingskenmerk staat op de factuur in Mijn UMC Zorgverzekering. Ontvangen wij een betaling van u zonder betalingskenmerk? Dan verwerken wij met deze betaling het oudste openstaande bedrag.

 • Betalen via acceptgiro

  Voor het betalen per acceptgiro brengen wij € 1,50 per acceptgiro in rekening. Dit geldt ook wanneer u een betalingsregeling bij ons afsluit. U voorkomt dit door via automatische incasso te betalen. Of te betalen via iDEAL. Lees hierboven meer over betalen via automatische incasso of iDEAL. 

  Gebruik het betalingskenmerk 

  Vul bij betalingen via acceptgiro altijd het 16-cijferige betalingskenmerk in. Zo weten wij welke factuur u betaalt. Het betalingskenmerk staat op de acceptgiro. Ontvangen wij een betaling van u zonder betalingskenmerk? Dan verwerken wij met deze betaling het oudste openstaande bedrag.

Uw betaalwijze bekijken

Wilt u zien hoe u uw rekeningen op dit moment betaalt en welk rekeningnummer bij ons bekend is? Log dan in op Mijn UMC Zorgverzekering.

Rekeningnummer wijzigen

Heeft u een nieuw rekeningnummer? Dan is het belangrijk dat u deze wijziging zo snel mogelijk aan ons doorgeeft. Ook dit doet u eenvoudig zelf via Mijn UMC Zorgverzekering.

X
Wij gebruiken cookies om uw website-ervaring te verbeteren. Als u op akkoord klikt, dan gebruiken wij cookies voor de werking van de website, statistieken, social media en online marketing.
Weigeren
Akkoord