Verpleging en verzorging thuis

Woont u zelfstandig en kunt u af en toe hulp gebruiken? Dan kan verpleging en verzorging thuis (wijkverpleging) een goede oplossing zijn.

Hoe werkt verpleging en verzorging thuis?

Een verpleegkundige of verzorgende biedt de zorg die u nodig heeft bij u aan huis. Zo kunt u langer thuis blijven wonen. Een wijkverpleegkundige bekijkt samen met u welke verpleging en verzorging u nodig heeft. U krijgt deze thuiszorg (wijkverpleging) vergoed vanuit de basis zorgverzekering. Hieronder leest u hoe u thuiszorg aanvraagt.

Hoe regel ik verpleging en verzorging thuis?

Stap 1 Regel een indicatie

Wilt u verpleging en verzorging thuis ontvangen? Dan heeft u om te beginnen een indicatie nodig. Maak een afspraak met een thuiszorgorganisatie bij u in de buurt. Zij kunnen voor u de indicatie regelen. Een zorgplan maken is daar onderdeel van. 

Stap 2 Kies welke thuiszorg u wilt

U kunt thuiszorg laten regelen via een thuiszorgorganisatie of thuiszorg zelf regelen met een persoonsgebondenbudget (pgb). Bij zorg in natura heeft u het grote voordeel dat alles geregeld wordt, van contracten tot betalingen.  U kunt er ook voor kiezen om alles zelf te regelen. Dan maakt u zelf afspraken met zorgverleners en houdt u zelf de administratie bij. Dit kan met een persoonsgebonden budget. Een persoonsgebonden budget vraagt u apart bij ons aan.
Advies over thuiszorg
Zorgadvies over thuiszorg via UMC Zorgverzekering

Wij helpen u graag op werkdagen van 8.30 tot 17.00 uur. Bel 088 - 131 16 16

 

Vergoedingen thuiszorg

Vanuit de zorgverzekering

Heeft u verpleging of verzorging aan huis nodig? Dit wordt vergoed vanuit de basisverzekering. U betaalt hiervoor geen eigen risico. Denk bijvoorbeeld aan hulp bij het douchen of aankleden, het aanleggen van een katheter of verzorging van een wond.

Vanuit de gemeente

Heeft u begeleiding, huishoudelijke hulp of een aanpassing van uw woning nodig? Dan kunt u dit via de WMO bij uw gemeente aanvragen. U betaalt hiervoor een eigen bijdrage.

Vanuit de overheid

Heeft u de hele dag zorg of toezicht nodig? Dan kan het zijn dat u recht heeft op zorg uit de Wet Langdurige Zorg (Wlz). Deze zorg wordt vergoed door de overheid. U betaalt een eigen bijdrage.

Andere soorten zorg

Kindzorg
Heeft uw kind extra zorg nodig? Wij helpen u graag met het regelen van deze zorg.
 
Palliatieve zorg
Het verzorgen van een geliefde in zijn of haar laatste levensfase is een heftige periode. Hierbij kunt u natuurlijk alle steun gebruiken.
Mantelzorg
Verzorgt u een dierbare? Mogelijk bent u mantelzorger. Wij ondersteunen u hier graag bij met ondersteuning, tips en vergoedingen.
X
Wij gebruiken cookies om uw website-ervaring te verbeteren. Als u op akkoord klikt, dan gebruiken wij cookies voor de werking van de website, statistieken, social media en online marketing.
Weigeren
Akkoord