Alles makkelijk geregeld met de UMC Zorg app

Ontdek de voordelen

 • Handige services rondom gezondheid en zorg
 • Declareer snel en simpel met een foto of pdf
 • Altijd een compleet overzicht van uw verbruikte zorg
 • Gemakkelijk betalen met iDEAL
 • Meteen zien hoeveel vergoeding u nog heeft per zorgsoort

En ook: altijd uw digitale zorgpas bij de hand

Wist u dat u met onze app u altijd een digitale versie van de zorgpas bij u heeft? U vindt de zorgpas in het menu van de app onder 'Verzekering'.

Download de UMC Zorg app

UMC Zorg app downloaden via de App Store     UMC Zorg app downloaden in de Google Play Store

Nog niet verzekerd, maar wel alvast even rondkijken in de app? Dat kan! Download de app en kies voor de optie rondkijken. U kunt de app dan al uitproberen zonder te registreren.

UMC zorg app krijgt 4,5 van 5 sterren

4,5 van de 5 sterren
in de App Store

Dit kunt u met de app

In 1 minuut declareren met een foto of pdf

Handige services voor grip op gezondheid en zorg

Bekijk hoeveel vergoeding u nog over heeft

Altijd een compleet overzicht van uw verbruikte zorg

 

Zo installeert u de app

 1. Download de app

  U kunt kiezen uit Apple of Android
 2. Lees de voorwaarden

  Na het downloaden opent u de app om de gebruikersvoorwaarden te accepteren.
 3. Inloggen met DigiD

  Omdat u nieuw bent in de app logt u de eerste keer in met uw DigiD. Daarna krijgt u een melding om de app te openen.
 4. Bedenk een pincode

  Dit is de laatste stap: maak een pincode van 5 tekens. Daarna kunt u direct aan de slag. U opent de app vanaf nu met uw eigen pincode.

 

Veelgestelde vragen

 • Heeft u de energiebesparingsmodus van uw telefoon of tablet aanstaan? Dan sluit de app volledig af zodra DigiD wordt geopend. Hierdoor komt u steeds terug op het beginscherm van de registratie. En is het afronden van de registratie niet mogelijk. Schakel de energiebesparingsmodus uit en probeer het opnieuw.
   
  Waar vind ik de energiebesparingsmodus van mijn apparaat?
  Controleer of u 1 van de volgende energiebesparingsmethodes aan hebt staan. Staat 1 van deze methodes aan? Schakel deze dan uit en start de registratie opnieuw. 

  • Een energiebesparing app.
  • De energiebesparingsmodus van uw apparaat. U vindt de energiebesparingsmodus voor IOS 11 (en hoger) en Android 10 (en hoger) terug bij ‘Instellingen’ en ‘Batterij’. Voor Android lager dan versie 10 vindt u dit terug bij  ‘Instellingen’, ‘Apparaatonderhoud’, ‘Batterij’.
   
 • Jazeker! De app is handig voor al onze verzekerden. Als medeverzekerde kunt u bijvoorbeeld uw polis en eigen risico bekijken, declareren en zien hoeveel vergoedingen u nog heeft. Ook heeft u met de app altijd uw digitale zorgpas bij de hand. En wist u dat u gratis gebruik kunt maken van handige services zoals de Mindfulness coach app, of de online medicijnservice? Download de app en ontdek de mogelijkheden.
 • Ja, als u de hoofdverzekerde bent kunt u de stand van het eigen risico van al uw medeverzekerden bekijken. Bent u niet de hoofdverzekerde? Dan ziet u alleen het eigen risico van uzelf.
 • Dat kan! Ga in de app naar ‘Declaratieoverzicht’ > 'Status declaratie'. Hier ziet u of uw declaratie ingediend, in behandeling of verwerkt is.

 • Er zijn speciale wetten om de privacy te beschermen. Daarom kunt u informatie over zorg(kosten) van meeverzekerde kinderen van 12 jaar en ouder niet zomaar bekijken. Uw kind kan zelf de app downloaden en deze gegevens bekijken.
 • U kunt inloggen in de app als u op dit moment een zorgverzekering heeft bij UMC. Ook als uw zorgverzekering later dit jaar of volgend jaar ingaat, kunt u gerust alvast rondkijken in de app. Goed om te weten: u kunt dan nog niet alle functies gebruiken. Is uw zorgverzekering ingegaan? Dan kunt u alles in de app zien en gebruiken.

  Bent u niet meer bij UMC verzekerd? Dan kunt u niet meer inloggen in de app. U kunt nog wel tot 3 jaar na het stopzetten van uw zorgverzekering inloggen in Mijn UMC. Altijd handig als u achteraf iets wilt opzoeken en nakijken.

 

Download de UMC Zorg app

UMC Zorg app downloaden via de App Store     UMC Zorg app downloaden in de Google Play Store

UMC zorg app krijgt 4,5 van 5 sterren

4,5 van de 5 sterren
in de App Store