Medicijnen en apotheek

Na een huisartsbezoek volgt vaak een bezoekje aan de apotheek. We leggen u uit waarom u soms een deel van de medicijnen zelf moet betalen. Op deze pagina leest u alles over de apotheek en de kosten van uw medicijnen.

Vergoeding medicijnen

Als u een medicijn nodig heeft, dan is het handig om van tevoren te weten wat u vergoed krijgt. En wat u eventueel zelf moet betalen.

Voorkeursgeneesmiddelen

Van sommige medicijnen krijgt u alleen de goedkoopste variant vergoed. Voordeel is dat u geen eigen risico betaalt. 

Wisselen van medicijnen

Soms krijgt u van uw apotheek medicijnen van een ander merk mee dan u bent gewend. Dit kan verschillende redenen hebben. We leggen het u graag uit.

Kosten bij de apotheek

Als u medicijnen op recept haalt, dan betaalt u ook voor de dienstverlening van de apotheek. Deze 'terhandstellingskosten' vallen onder uw eigen risico.

Op maat gemaakte medicijnen

Het kan zijn dat u een op maat gemaakt medicijn nodig heeft. Bijvoorbeeld als de sterkte of de vorm van een bestaand medicijn voor u niet geschikt is. 

Apotheek met contract

Ook de keuze voor een apotheek heeft invloed op de kosten die u moet betalen voor uw medicijnen. Zo krijgt u bij een niet-gecontracteerde apotheek vaak een lagere vergoeding.

Het gemak van een online apotheek

Maak kennis met de online apotheek. Een apotheek, alleen dan online. Zo kunt u alles voor uw medicijnen regelen via een handige app. Op het moment dat het u uitkomt.