Uw zorgpas

Heeft u zorg nodig? Dan kan een zorgverlener vragen naar uw zorgpas. Om te zien hoe u verzekerd bent. U vindt uw zorgpas in de UMC Zorg app. Ook die van uw medeverzekerden. Zo heeft u de pas altijd bij de hand. Medeverzekerden kunnen de app ook zelf downloaden voor hun eigen zorgpas.

Uw zorgpas staat in de UMC Zorg app

Klik in de app op 'Verzekering' en dan 'Zorgpas'.

Klik op de pijltjes naast uw naam om de zorgpas van een medeverzekerde te bekijken.

Nog geen UMC Zorg app? Download deze dan via de App Store of de Google Play Store.

In het buitenland gebruikt u de EHIC (Europese zorgpas)

Heeft u zorg nodig in het buitenland? Dan laat u uw EHIC zien aan de zorgverlener in het buitenland. EHIC staat voor European Health Insurance Card. Deze vindt u in het 2e tabje bij de zorgpas. Uw EHIC is geldig in de meeste Europese landen. En in een aantal landen buiten Europa. In landen waar uw EHIC niet geldig is, heeft u een andere verklaring nodig.

Tip

Uww zorgpas is geen identiteitskaart. Neem daarom ook uw rijbewijs of paspoort
mee als u naar een zorgverlener gaat. De zorgverlener kan ernaar vragen.

Makkelijker en duurzamer dan een plastic zorgpas

Met de digitale zorgpas vergeet u uw zorgpas en die van uw medeverzekerden nooit meer. Ook is een digitale zorgpas duurzamer. En onbeperkt geldig.

Zorgpas aanvragen is niet nodig

Hebt u nog een plastic zorgpas en is deze verlopen? Of bent u uw zorgpas kwijt? Geen probleem. Uw digitale zorgpas en EHIC staan voor u klaar in de UMC Zorg app. Wilt u toch liever een plastic zorgpas met EHIC? Deze kunt u aanvragen via de UMC Zorg app of Mijn UMC Zorgverzekering. U ontvangt uw pas binnen 5 werkdagen gratis thuis. De plastic zorgpas is 5 jaar geldig.

Plastic zorgpas aanvragen