Zorgpas

Zorgpas kwijt of verloren? Kan gebeuren! U vindt deze ook in de UMC Zorg app. Toch een nieuwe pas ontvangen? Neem dan contact op met onze klantenservice. Advies: Neem uw zorgpas altijd mee naar het buitenland. 

Zorgpas verloren/gevonden

 • Ik ben mijn zorgpas kwijt. Wat moet ik doen? 

  Met de UMC Zorg app heeft u altijd uw zorgpas bij de hand. Met deze app kunt u bijvoorbeeld ook makkelijk declareren en het eigen risico checken. U kunt ons ook bellen via 0900 - 80 18 (gebruikelijke belkosten). Dan sturen we uw nieuwe pas op.

  Fysieke zorgpas mee naar het buitenland

  Gaat u naar het buitenland? Neem dan altijd een fysieke zorgpas mee. Hierop staat de EHIC (Europese zorgpas). Met de EHIC bent u in de meeste landen verzekerd van medisch noodzakelijke hulp. 

 • Ik heb een zorgpas gevonden. Wat moet ik doen?
  U kunt de pas vernietigen. De verzekerde zal zelf bij ons een nieuwe zorgpas aanvragen. 

Algemeen

 • Waarvoor heb ik een zorgpas nodig?
  Op uw zorgpas staan uw burgerservicenummer (BSN) en uw klantnummer van UMC Zorgverzekering. Deze gegevens gebruikt een zorgverlener om declaraties te sturen. Een zorgverlener kan hiernaar vragen. Op de achterzijde van uw zorgpas vindt u de EHIC-pas (Europese zorgpas). Hiermee bent u in de meeste Europese landen verzekerd van medisch noodzakelijke hulp. Meer over EHIC
 • Ik ben nieuw bij UMC Zorgverzekering. Wanneer ontvang ik mijn zorgpas?

  Uw UMC Zorgverzekering zorgpas wordt binnen 14 dagen na de ingangsdatum van uw polis verstuurd. Op de achterkant van uw zorgpas vindt u uw European Health Insurance Card (EHIC). Uw zorgpas is net zo lang geldig als uw EHIC. U ontvangt een nieuwe zorgpas zodra uw EHIC verloopt.
 • Ik ben al verzekerd bij UMC Zorgverzekering. Ontvang ik in januari een nieuwe zorgpas?
  U ontvangt een nieuwe zorgpas zodra uw EHIC (European Health Insurance Card) verloopt. Uw zorgpas is namelijk net zo lang geldig als uw EHIC op de achterkant van uw zorgpas. U hoeft hiervoor niets te doen, u ontvangt vanzelf de nieuwe pas. Bent u uw zorgpas kwijt? Vraag via de klantenservice een nieuwe aan.
 • Er is iets veranderd in mijn situatie. Is mijn pasje nog geldig?
  Het is altijd verstandig wijzigingen snel aan ons door te geven. Als het een wijziging is die betrekking heeft op uw pasje, dan krijgt u van ons een nieuw pasje thuisgestuurd. Adreswijzigingen hoeft u niet aan ons door te geven. Dit doet de gemeente voor u.
X
Wij gebruiken cookies om uw website-ervaring te verbeteren. Als u op akkoord klikt, dan gebruiken wij cookies voor de werking van de website, statistieken, social media en online marketing.
Weigeren
Akkoord