Zorgpas

Hieronder vindt u de veelgestelde vragen over de zorgpas.  

Zorgpas verloren/gevonden

 • Ik ben mijn zorgpas kwijt. Wat moet ik doen? 

  Met de UMC Zorg app heeft u altijd de informatie van uw zorgpas bij de hand. Gaat u naar het buitenland en heeft u daar medisch noodzakelijke hulp nodig? Neem bij medische hulp in het buitenland altijd contact op met de UMC Alarmcentrale via +31 40 - 297 56 90. De informatie in de app is namelijk geen officiĆ«le EHIC. Het komt voor dat sommige zorgverleners in het buitenland de digitale informatie uit de app niet accepteren. Neem dan ook contact op met de alarmcentrale. Wij sturen dan een verzekeringsbewijs naar de zorgverlener. Zo voorkomt u dat u de kosten zelf misschien moet voorschieten. Liever een fysieke pas via de post ontvangen? Dan kunt u de pas makkelijk zelf aanvragen via Mijn UMC Zorgverzekering of via de UMC Zorg app. Daarnaast kunt u het ook telefonisch doen, direct in het keuzemenu. U ontvangt uw nieuwe pas binnen 7 dagen gratis thuis. 

 • Ik heb een zorgpas gevonden. Wat moet ik doen?

  U kunt de pas vernietigen. De verzekerde zal zelf bij ons een nieuwe zorgpas aanvragen. 

Algemeen

 • Waarvoor heb ik een zorgpas nodig?

  Op uw zorgpas staan uw burgerservicenummer (BSN) en uw klantnummer van UMC Zorgverzekering. Deze gegevens gebruikt een zorgverlener om declaraties te sturen. Een zorgverlener kan hiernaar vragen. Op de achterzijde van uw zorgpas vindt u de EHIC-pas (Europese zorgpas). Hiermee bent u in de meeste Europese landen verzekerd van medisch noodzakelijke hulp. Meer over EHIC
 • Ik ben nieuw bij UMC Zorgverzekering. Wanneer ontvang ik mijn zorgpas?


  Uw UMC Zorgverzekering zorgpas wordt binnen 14 dagen na de ingangsdatum van uw polis verstuurd. 
 • Ik ben al verzekerd bij UMC Zorgverzekering. Ontvang ik in januari een nieuwe zorgpas?

  U ontvangt een nieuwe zorgpas zodra uw EHIC (European Health Insurance Card) verloopt. Uw zorgpas is namelijk net zo lang geldig als uw EHIC op de achterkant van uw zorgpas. U hoeft hiervoor niets te doen, u ontvangt vanzelf de nieuwe pas. 
 • Er is iets veranderd in mijn situatie. Is mijn pasje nog geldig?

  Het is altijd verstandig wijzigingen snel aan ons door te geven. Als het een wijziging is die betrekking heeft op uw pasje, dan krijgt u van ons een nieuw pasje thuisgestuurd. Adreswijzigingen hoeft u niet aan ons door te geven. Dit doet de gemeente voor u.
X
Wij gebruiken cookies om uw website-ervaring te verbeteren. Als u op akkoord klikt, dan gebruiken wij cookies voor de werking van de website, statistieken, social media en online marketing.
Weigeren
Akkoord