Prinsjesdag

17 september was het weer Prinsjesdag. Op deze dag maakt de overheid altijd bekend welke zorg er volgend jaar in uw basisverzekering zit. En wat het eigen risico wordt. Maar wat betekent dit voor u? Hieronder leest u wat er verandert. En wanneer u uw nieuwe polis ontvangt.

Basisverzekering icoonUw basisverzekering in 2020

In 2020 verandert er wat in uw basisverzekering. Dit zijn de belangrijkste wijzigingen:

 • Logeervergoeding
  Heeft u ver moeten reizen voor uw behandeling? En wordt u niet bij uw zorgverlener opgenomen terwijl u minimaal 3 aaneengesloten dagen behandeld moet worden? Dan krijgt u in 2020 een vergoeding van maximaal € 75 per nacht voor een overnachting. Wel vervalt dan de vergoeding voor het vervoer naar uw behandeling als u daar recht op had.
 • Geen eigen risico meer voor medicijnen bij stoppen met roken programma's
  Wilt u stoppen met roken? Dan hebben we goed nieuws voor u! In 2020 betaalt u voor stoppen met roken programma's geen eigen risico meer. Ook niet meer voor de geneesmiddelen.

  Beginnen met stoppen?

  Neem in 2020 contact op met uw huisarts om de mogelijkheden te bespreken. UMC Zorgverzekering wenst u alvast veel succes.
 • Zorg door een specialist ouderengeneeskunde en arts verstandelijk gehandicapten
  De zorg die de specialist ouderengeneeskunde en arts verstandelijk gehandicapten bieden krijgt u in 2020 vanuit uw basisverzekering vergoed. Het uiteindelijke doel is dat mensen met een verstandelijke handicap of chronische ziekten als Huntington of multiple sclerose (MS) langer thuis kunnen wonen met de zorg die ze nodig hebben. Dit vervangt de huidige subsidieregeling.
 • Lagere korting collectiviteiten
  Vanaf 1 januari 2020 wijzigt de premiekorting op de collectieve zorgverzekering. De overheid heeft bepaald dat elke zorgverzekeraar vanaf 2020 maximaal 5% korting mag geven op een collectieve basisverzekering. Deze maatregel geldt overigens niet voor de Aanvullende verzekering en de Tandverzekering.

  Een collectieve verzekering heeft naast de premiekorting ook vele andere voordelen. Zoals aanvullende vergoedingen die specifiek op uw persoonlijke - en uw werksituatie zijn afgestemd. De afspraken die specifiek voor uw collectiviteit of ledenvereniging gelden, worden in november aan u bekend gemaakt.
Prinsjesdag 2019

Eigen risico

Ook in 2020 blijft het verplicht eigen risico € 385. Dat betekent dat u voor de meeste zorg uit uw basisverzekering de eerste
€ 385 zelf betaalt.

 Premie 2020

Wat de premie zal worden in 2020 weten we nu nog niet.

Uiterlijk 12 november weten wij en u wat de premie in 2020 zal zijn.

Polisvoorwaarden icoon Wat kunt u verwachten?


 1. 17 september 2019

  Prinsjesdag 2019. De inhoud van de zorgverzekering voor 2020 wordt bekendgemaakt.

 2. 12 november 2019

  U ontvangt uiterlijk op deze datum uw polis met de premie voor 2020. Wij laten u dan ook weten wat er wijzigt in uw aanvullende verzekering.
 3. 31 december 2019

  Dit is de laatste dag dat u uw huidige zorgverzekering kunt opzeggen of wijzigen. Doet u niets? Dan loopt uw huidige zorgverzekering gewoon door in 2020.
 4. 31 januari 2020

  Heeft u uw huidige zorgverzekering opgezegd? Dan is dit de laatste dag dat u een nieuwe zorgverzekering kunt afsluiten.

Vergoedingen Tips voor uw zorgverzekering in 2020

Bespaar op uw eigen risico

Het verplicht eigen risico is in 2020 € 385. Dat betekent dat u voor de meeste zorg uit uw basisverzekering de eerste € 385 zelf betaalt. Maar wist u dat u géén eigen risico betaalt voor:
 • Behandelingen door uw huisarts
 • Zorg uit uw aanvullende verzekering
 • Voorkeursgeneesmiddelen
 • Stoppen-met-roken programma's

Betaal uw eigen risico in termijnen

€ 385 is een flink bedrag. Daarom bieden we de mogelijkheid om dit bedrag bij ons in 10 termijnen te betalen. Zo komt u niet voor financiële verrassingen te staan.

Betaalt u elk jaar uw volledige eigen risico?
Dan kunt u gespreid betalen van het eigen risico voor 2020 aanvragen.

Goed voorbereid: log alvast even in

Zoals u misschien weet is inloggen op Mijn UMC Zorgverzekering veranderd. Bekijk nu alvast wat u de makkelijkste manier vindt. Zodat u straks meteen kunt inloggen als u bijvoorbeeld iets op uw polis wilt wijzigen. U kunt kiezen uit deze 3 manieren om in te loggen:

Inloggen Mijn UMC Zorgverzekering

X
Wij gebruiken cookies om uw website-ervaring te verbeteren. Als u op akkoord klikt, dan gebruiken wij cookies voor de werking van de website, statistieken, social media en online marketing.
Weigeren
Akkoord