Vergelijk en Kies

Check je vergoeding

Krijg je de kosten vergoed? Dat hangt van je verzekering af. In Mijn UMC Zorgverzekering kun je zien hoe jij verzekerd bent. En op onze website check je jouw vergoeding.  

Voldoende zorg in jouw regio

Elk jaar maken we samen met zorgaanbieders afspraken over de zorg. Bijvoorbeeld over hoeveel behandelingen een zorgaanbieder dat jaar zal uitvoeren. En tegen welk bedrag. Dit noemen we een omzetplafond. Door dit soort afspraken houden we de kosten van zorg in de hand. Dat is belangrijk voor je premie.

Soms gaat een zorgaanbieder over het afgesproken bedrag heen. Hierdoor kan hij geen zorg meer leveren. En dat is natuurlijk vervelend. Gelukkig is er dan wel altijd een andere zorgaanbieder bij jou in de regio die je kan helpen.

In een aantal gevallen kun je nog steeds bij je zorgaanbieder terecht:

  • als je met spoed behandeld moet worden 
  • als je al met een behandeling bent begonnen
  • als je kind zorg nodig heeft 
  • als je zwanger bent 
  • als je een restitutiepolis hebt

Heb je niet met spoed een behandeling nodig? En wil je wel graag door je vertrouwde zorgaanbieder geholpen worden? Dan kun je wachten totdat deze weer plaats voor je heeft. Wil je sneller geholpen worden? Bel dan met onze zorgadviseurs . Zij bekijken samen met je zorgaanbieder of je toch snel behandeld kunt worden. Als dit niet lukt, dan zoeken we samen met jou naar een passende zorgaanbieder in de buurt.

Informatie voor zorgaanbieders

Ben je een zorgaanbieder? En zie je dat jouw contactgegevens niet kloppen? Geef dit dan door aan Vektis. Staat jouw wijziging na 5 weken nog niet in Vergelijk en Kies? En wel in Vektis? Neem dan contact op met onze afdeling Contractmanagement via contractmanagement.info@vgz.nl.

Veelgestelde vragen

Krijg ik alles vergoed als ik naar een zorgaanbieder ga met wie jullie een contract hebben?

Ja, als jouw zorg vergoed wordt uit de basisverzekering dan maakt het niet uit naar welke zorgaanbieder je gaat. Je betaalt soms wel een eigen bijdrage of jouw eigen risico. Voor een vergoeding uit de aanvullende verzekering kan het zijn dat we wel enkele voorwaarden stellen aan de zorgaanbieder. Je kunt deze informatie vinden in de verzekeringsvoorwaarden.

Naar boven

Waarom sluiten jullie niet met alle zorgaanbieders een contract?

De zorg in Nederland is goed, maar er zijn verschillen tussen zorgaanbieders. Omdat we willen dat jij goede zorg krijgt, gaan we elk jaar met zorgaanbieders in gesprek. We maken samen met hen afspraken over de zorg. Bijvoorbeeld over hoe snel je een behandeling kunt krijgen en wat een behandeling kost. Hierbij kijken we naar de normen van de beroepsgroepen. Een beroepsgroep is bijvoorbeeld de Nederlandse Vereniging voor Heelkunde. Beroepsgroepen bepalen voor verschillende behandelingen normen voor samenwerking, prijzen, kwaliteit en service. Voldoet een zorgaanbieder niet aan deze normen? Dan sluiten we geen contract.

Naar boven

Waarom kan ik mijn aandoening of behandeling niet vinden?

Niet alle aandoeningen en behandelingen staan in Vergelijk en Kies. Wel de meest voorkomende. Staat jouw behandeling of aandoening er niet bij? Probeer dan eens te zoeken op de naam van je zorgaanbieder. Bijvoorbeeld het ziekenhuis of de kliniek waar je naartoe wilt gaan. Je ziet dan of jouw zorgaanbieder een contract heeft met ons. Zijn er bijzonderheden voor een bepaalde behandeling? Dan zie je deze ook in het zoekresultaat.

Naar boven

Waarom kan ik mijn ziekenhuis of specialist niet vinden?

Kun je jouw ziekenhuis niet vinden?
Daar kunnen verschillende redenen voor zijn:

  • Het ziekenhuis valt buiten het geselecteerde postcodegebied. Pas in dit geval de straal aan waarbinnen je zoekt.
  • Jouw ziekenhuis biedt de behandeling waarop je hebt gezocht niet aan. Vul in dat geval de behandeling of aandoening in waarvoor je een zorgaanbieder zoekt. En je postcode. Dan zie je bij welke zorgaanbieder je terecht kunt.

Kun je je jouw specialist niet vinden?
Wij sluiten geen contracten met specialisten, maar met ziekenhuizen of klinieken voor bepaalde behandelingen. Hebben wij een contract met een ziekenhuis of kliniek voor een bepaalde behandeling? Dan vallen alle behandelend specialisten die daar werken onder dit contract.

Naar boven

Bij mijn zorgaanbieder staan maar enkele medewerkers genoemd. Kan ik alleen bij hen terecht?

Ben je op zoek naar alternatieve zorg, alternatieve beweegzorg of een gezondheidscentrum? Dan zie je soms inderdaad maar enkele medewerkers in Vergelijk en Kies. Wij hebben met deze medewerkers een contract gesloten. Als je naar hen gaat, dan krijg je de hoogste vergoeding. Staan er geen aparte medewerkers genoemd? Dan kun je bij alle medewerkers van deze zorgaanbieder terecht.

Naar boven


Ontvang het laatste nieuws van jouw UMC Zorgverzekering

Vul een geldig e-mailadres in

Vul een geldig e-mailadres in