Machtiging voor behandeling in het buitenland

Voor een behandeling in het buitenland door een niet-gecontracteerde zorgverlener heeft u in sommige gevallen vooraf een machtiging (toestemming) van ons nodig. Dit kan tot 10 werkdagen duren. Zorg er dus voor dat u de toestemming op tijd aanvraagt. 

Toestemming voor behandeling met of zonder overnachting 

 • Behandeling zonder overnachting

  Voor de meeste behandelingen zonder overnachting binnen EU- of EER-landen heeft u vooraf geen toestemming van UMC Zorgverzekering nodig. Wij vergoeden in zo'n geval de kosten volgens het Nederlandse marktconforme tarief.
 • Behandeling met overnachting

  Voor een niet-spoedeisende (planbare) behandeling waarvoor u één of meerdere nachten moet blijven, heeft u wel vooraf onze toestemming nodig. In dat geval vragen wij u om eerst contact op te nemen met UMC Zorgverzekering. Voorbeelden van zorg waarvoor u toestemming van ons nodig heeft:
  • Maagverkleining
  • Plastische chirurgie
  • Hulpmiddelen  

  Twijfelt u of u een machtiging nodig heeft? 

  Bel met onze klantenservice.

U kunt de machtiging schriftelijk aanvragen 

Vul hiervoor het aanvraagformulier medisch specialistische zorg in het buitenland in en stuur dit naar ons op met de volgende informatie:

 • Een verwijzing van uw Nederlandse huisarts of medisch specialist
 • Een schatting van de kosten, opgesteld door uw behandeld arts
 • Een behandelplan van uw specialist in het buitenland, met hierin in ieder geval:
  - Een diagnose (wat is er aan de hand?)
  - Een overzicht van eerdere behandelingen (als dit van toepassing is)

Stuur uw behandelplan in de juiste taal 

Wij kunnen alleen een behandelplan accepteren als dit geschreven is in een van de volgende talen: Nederlands, Engels, Duits, Frans of Spaans.

Stuur uw complete aanvraag per post naar:

UMC Zorgverzekering
T.a.v. Klantdeclaraties Team BTL
Medisch geheim
Postbus 445
5600 AK Eindhoven

Mogelijk vragen we extra informatie bij u op

Het kan zijn dat wij nog extra informatie nodig hebben. Dit hangt af van de behandeling die u nodig heeft. Als dit nodig is, dan vragen wij deze informatie bij u op.

Gecontracteerde zorg in het buitenland

UMC Zorgverzekering heeft met enkele zorgverleners in het buitenland een contract gesloten. Om u daarmee een sneller, vergelijkbaar of soms beter alternatief te bieden. U vindt deze in de Zorgzoeker. Zoek op 'gecontracteerde zorg buitenland'.

Bij deze gecontracteerde zorgverleners zorgt UMC Zorgverzekering voor de rechtstreekse betaling van de kosten. En zorgt het ziekenhuis voor het aanvragen van de machtiging. Het contract geldt niet per se voor alle specialismen in het ziekenhuis. Dus voordat u gaat: neem contact op met UMC Zorgverzekering.
X
Wij gebruiken cookies om uw website-ervaring te verbeteren. Als u op akkoord klikt, dan gebruiken wij cookies voor de werking van de website, statistieken, social media en online marketing.
Weigeren
Akkoord