Veelgestelde vragen UMC Basisverzekering

Basisverzekering icoon Wilt u meer weten over de basisverzekeringen van UMC Zorgverzekering? Wij hebben een aantal veelgestelde vragen voor u op een rij gezet.

Veelgestelde vragen

 • De overheid bepaalt wat er in de basisverzekering zit. De basisverzekering vergoedt de meest noodzakelijke zorg. U bent verzekerd voor onder andere geneeskundige zorg en ziekenhuisverblijf, geneesmiddelen en kraamzorg.

  Een aantal zaken vergoedt de basisverzekering niet altijd. Zoals fysiotherapie en de tandarts. Daarvoor kunt u een aanvullende verzekering nemen.

 • Nee, dat kan niet. De overheid heeft de inhoud van de basisverzekering wettelijk vastgelegd.
 • Een combinatieverzekering is een verzekering waarin restitutie en natura met elkaar worden gecombineerd. Voor de meeste zorg in de UMC Eigen Keuze heeft u recht op vergoeding van de kosten van zorg (restitutie).

  Voor Geestelijke gezondheidszorg en verpleging en verzorging heeft u recht op zorg (natura). Bij een zorgverlener met contract krijgt u de maximale vergoeding. Bij zorgverleners zonder contract vergoeden wij maximaal 90% van het gemiddeld gecontracteerd tarief. U betaalt de rest zelf.

  Voor alle andere zorg (verzekerd op basis van restitutie) maakt het voor uw vergoeding niet uit of uw zorgverlener een contract met ons heeft. Bij zorgverleners zonder contract vergoeden wij in dat geval maximaal 100% van het wettelijk of marktconform tarief. U hoeft meestal niets bij te betalen. 

  Voor sommige zorg geldt ook het eigen risico en/of een eigen bijdrage.

   

 • Bij een naturaverzekering heeft u recht op vergoeding van zorg in natura. Wij vergoeden direct aan de zorgverlener. U hoeft niets voor te schieten. 

  Bij deze naturaverzekering is de vergoeding het hoogst bij zorgverleners die een contract met ons hebben. Bij zorgverleners zonder contract vergoeden wij maximaal 75% van het gemiddeld gecontracteerd tarief. U betaalt de rest zelf.