Wijzigingen in uw UMC zorgverzekering

Zorgt u ook in 2022 goed voor uzelf? UMC zorgverzekering staat in ieder geval voor u klaar. U kreeg de veranderingen al van ons in de bijlage bij de mail over uw nieuwe premie. U kunt ze ook op deze pagina bekijken.

Zo vindt u alles makkelijk op 1 plek. Dit zijn dezelfde veranderingen als in de bijlage 'Wijzigingsoverzicht' bij uw mail. Staat er geen verandering bij voor zorg die u nodig heeft? Dan blijft alles zoals u gewend bent.

Wat verandert er in de basis- en aanvullende verzekering?

In het wijzigingsoverzicht ziet u alle veranderingen in de UMC basis- en aanvullende verzekeringen.

Uitgelichte veranderingen

Hieronder vindt u een aantal uitgelichte wijzigingen. 

 • Declareert u een nota van een zorgverlener bij ons? Zorg dan dat de volgende informatie op de nota staat:

  • Datum
  • Notanummer  

  Meer weten? Bekijk alles over declareren

 • Krijgt u CAR-T celtherapie? En hoeft u niet meer in het ziekenhuis te blijven? Dan moet u binnen 1 uur in het ziekenhuis kunnen zijn.

  Woont u verder dan 1 uur rijden van het ziekenhuis? Dan vergoeden wij overnachtingen in de buurt van het ziekenhuis.

  Wij vergoeden in 2022 maximaal € 77,50 per dag. De vergoeding begint op de dag dat u het ziekenhuis verlaat. De vergoeding stopt 28 dagen nadat u de CAR-T cellen kreeg.
 • Maakt u gebruik van geestelijke gezondheidszorg? Dan verandert er iets. Vanaf 2022 declareert de GGZ anders. Dit kan gevolgen hebben voor uw eigen risico.

  De GGZ sluit op 31 december 2021 alle rekeningen af. Ook als uw behandeling in 2022 verder gaat. Heeft u uw eigen risico van 2021 nog niet opgebruikt? Dan betaalt u dat nog aan ons. In 2022 betaalt u opnieuw eigen risico.

  Het kan dus zijn dat u 2 keer eigen risico betaalt, kort na elkaar. Wij begrijpen als dat niet altijd uitkomt. U kunt bij ons uw eigen risico voor 2022 in delen betalen. Bekijk hoe uw eigen risico gespreid betalen werkt.

  Nog niet alle besluiten zijn genomen over de GGZ in 2022. Zodra er meer bekend is, vindt u dat hier.

Waarom verandert de zorgverzekering?

De regering bepaalt wat er in de basisverzekering zit. En de zorgverzekeraars wat er in de aanvullende verzekering komt.

Samen met de regering bekijken we steeds hoe we de zorgverzekering goed en betaalbaar houden. En hoe iedereen er gebruik van kan maken, als het nodig is. Ook in de toekomst. Soms moeten we daarom iets veranderen. Er komen vergoedingen bij of er gaan vergoedingen af. Of we maken iets simpeler. Zoals de vergoeding voor brillen of lenzen in de aanvullende verzekering. 

Wilt u weten wat de vergoedingen in 2022 zijn? Bekijk dan alle vergoedingen.

Wij sturen u de voorwaarden

Alle veranderingen hebben wij ook in de nieuwe voorwaarden gezet. U ontvangt de voorwaarden voor 2022 binnenkort. Of bekijk de voorwaarden voor 2022 nu al.