Hulp bij mantelzorg

Is uw kind, partner of familielid chronisch ziek of zwaar hulpbehoevend thuis? En komt de zorg op uw schouders? Dan heeft u als mantelzorger een zware taak. Wij vertellen u graag hoe wij kunnen ondersteunen.

Vervangende mantelzorg

Wij snappen heel goed dat u soms een adempauze nodig heeft. Woont u in hetzelfde huis als degene die de mantelzorg ontvangt? Dan kunt u vervangende mantelzorg overwegen. Bij onze meeste aanvullende zorgverzekeringen krijgt u een vergoeding voor deze 'respijtzorg'. 

Hoe werkt vervangende mantelzorg?
  • U vraagt de vervanging 6 tot 8 weken van tevoren aan. Dit doet u bij onze zorgadviseurs via het telefoonnummer 088 - 131 16 16. Op deze manier krijgt u een vergoeding voor de vervangende mantelzorg.

    Goed om te weten: heeft u geen verwijzing van onze medewerkers? Dan vergoeden wij de kosten helaas niet.  

  • Wij benaderen een gecontracteerde mantelorganisatie.
  • Een professionele mantelzorger neemt een aantal dagen uw mantelzorgtaken over. 

De mantelzorgmakelaar

Vindt u het regelwerk lastig of wordt het gewoon allemaal te veel? Dan kunnen onze mantelzorgmakelaars u ondersteunen. Zij zijn professionals die staan ingeschreven in het Centraal Kwaliteitsregister van de landelijke beroepsvereniging BMZM. Bij de meeste van onze aanvullende zorgverzekeringen krijgt u er ook een vergoeding voor. De mantelzorgmakelaars:

  • Beantwoorden uw vragen en geven advies.
  • Nemen tijdrovende regelzaken rondom zorg, welzijn of financiĆ«n uit handen.
  • Wijzen de weg naar bijvoorbeeld vervangende mantelzorg of de gemeente.