Zorgkostenfactuur: hoe zit dat?

Op de zorgkostenfactuur kunt u precies zien welk bedrag nog openstaat of u van ons ontvangt. En hoe dit bedrag tot stand is gekomen. Details over uw declaratie vindt u in Mijn UMC Zorgverzekering

Duidelijkheid over te betalen en ontvangen bedragen

De zorgkostenfactuur geeft u meteen de belangrijkste informatie. Op de eerste pagina ziet u welk bedrag er openstaat of u van ons ontvangt. U vindt er ook informatie over wanneer u het bedrag krijgt of hoe u het bedrag aan ons kunt betalen.

Per nota uitleg over de vergoeding en kosten

Wilt u weten hoe het totaalbedrag dat u moet betalen of terugkrijgt tot stand is gekomen? Vanaf pagina 2 vindt u per nota uitleg over de vergoeding en de kosten. Dit kunnen declaraties van u of van uw zorgverlener zijn. Als meerdere nota’s zijn gedeclareerd, vindt u onderaan een handig overzicht met alle te ontvangen en te betalen bedragen per nota.

Voorbeeld zorgkostenfactuur met uitleg

Bekijk hieronder een voorbeeldfactuur. Klik op de afbeelding voor een vergroting. Of bekijk het voorbeeld van de zorgkostenfactuur met uitleg

Details over uw declaratie in Mijn UMC Zorgverzekering

Op de zorgkostenfactuur vindt u geen gedetailleerde informatie over uw declaraties. U ziet bijvoorbeeld dat wij de kosten van de apotheek hebben vergoed, maar niet om welke medicijnen het precies gaat. Of wij vermelden wel dat uw partner in het ziekenhuis is geweest, maar niet voor welke behandeling. In verband met uw privacy en die van uw gezinsleden vermelden wij deze specifieke informatie niet op de zorgkostenfactuur.

Wilt u meer details over uw declaraties? Kijk dan in Mijn UMC Zorgverzekering. Uw gegevens zijn daar afgeschermd. U logt namelijk in met uw DigiD. U ziet hier alleen details van u zelf en van medeverzekerden tot 12 jaar. Medeverzekerden van 12 jaar en ouder kunnen hun zorgkosten zelf in Mijn UMC Zorgverzekering inzien.

Vragen over de zorgkostenfactuur? Neem contact met ons op

Heeft u een vraag over een nota op de zorgkostenfactuur? Wilt u bijvoorbeeld specifieke informatie over een vergoeding? Neem dan gerust contact met ons op. Let op: wij mogen u alleen informatie geven over uw eigen zorgkosten. Gezinsleden die bij u op de polis staan kunnen zelf contact met ons opnemen of inloggen op Mijn UMC Zorgverzekering. Specifieke informatie over zorgkosten mogen wij alleen telefonisch verstrekken en vanwege de privacy niet via e-mail.
X
Wij gebruiken cookies om uw website-ervaring te verbeteren. Als u op akkoord klikt, dan gebruiken wij cookies voor de werking van de website, statistieken, social media en online marketing.
Weigeren
Akkoord