Een reanimatiecursus kan levens redden

Als in een noodgeval elke seconde telt kan reanimatie het verschil maken tussen leven en dood. Volg daarom een reanimatiecursus en leer deze belangrijke manier om levens te redden. De kosten krijgt u vergoed via het preventiebudget in uw aanvullende verzekering.

Leer wat u moet doen in een noodsituatie

U hoopt het nooit mee te maken, maar stel dat er iemand bij jou in de buurt buiten bewustzijn raakt of een hartaanval krijgt. Dan kan snel reanimeren levensreddend zijn. Tijdens een reanimatiecursus leert u hoe u een noodsituatie herkent en wat u dan moet doen in een noodsituatie.

Vergoeding van de cursus

  • Heeft u een aanvullende verzekering bij VGZ? Dan kunt u het preventiebudget gebruiken voor het volgen van een reanimatiecursus;
  • Het preventiebudget kunt u ook gebruiken voor andere cursussen, advies en zorg. Is uw preventiebudget op? Dan betaalt u de kosten zelf.

Aanmelden bij een gecertificeerde instructeur of organisatie

Wilt u een reanimatiecursus volgen? Meldt u dan bij een instructeur of organisatie die is gecertificeerd door de Nederlandse Reanimatieraad (NRR).

Vind een cursus

Kosten & declareren

Omschrijving Bedrag
Prijsvoorbeeld 35,00
Vergoeding preventiebudget -35,00
Totaal te betalen 0,00
Vind een cursus

Preventiebudget

Heeft u een aanvullende verzekering bij UMC Zorgverzekering? Dan kunt u het preventiebudget inzetten om gebruik te maken van het leefstijlprogramma. Bekijk uw budget in de UMC Zorgverzekering-app of de Mijn-omgeving.