Zorg tijdens uw vakantie


We hopen natuurlijk op een onbezorgde vakantie. Maar er kan altijd iets gebeuren. Heeft u tijdens uw vakantie in het buitenland zorg nodig? Dan is het fijn om te weten wat u moet doen. 
 • Bel bij zorg in het buitenland zo snel mogelijk de alarmcentrale +31 40 297 56 90 (24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar). Deze alarmservice wordt uitgevoerd door de ANWB. 

  Twijfelt u of heeft u vragen over uw zorgverzekering en de vergoeding? Ook dan is het verstandig om telefonisch contact op te nemen met de alarmcentrale. Wij helpen u graag. 
 • Is een ziekenhuisbezoek wel nodig, maar heeft het geen spoed? En kan het niet wachten totdat u weer in Nederland bent? Bekijk dan vooraf de gecontracteerde zorgverleners in het buitenland in de Zorgzoeker. Zoek op ‘Buitenland’. 
 • Dan kunt u deze kosten het beste zelf betalen en achteraf bij ons declareren. Bedragen tot €250,- schiet u zelf voor. Let op dat een buitenlandse nota voldoet aan bepaalde eisen. Anders kunnen we deze helaas niet vergoeden.
 • In het buitenland gebruiken zorgverleners andere werkwijzen dan zorgverleners in Nederland. Hierdoor hebben we extra gegevens nodig om de declaratie te verwerken.  
  • Een behandelverslag van de specialist in het buitenland
  • Een diagnose – wat is er aan de hand?

   Let op dat de behandelverslagen en nota’s in het Nederlands, Engels, Duits, Frans of Spaans geschreven zijn. Anders kunnen wij ze niet accepteren en verwerken. 

Ook handig om te weten:

Zorg vóór uw vakantie
Vakantiechecklist voor de vakantie
Zorg ná uw vakantie
Declareren na de vakantie