Opzeggen

Heeft u een vraag over het opzeggen van uw zorgverzekering? Dan zit wellicht uw reden of vraag bij onderstaande veelgestelde vragen en kunnen wij u gericht verder helpen.

Waarom wilt u mogelijk opzeggen?

 • Ik ben collectief verzekerd bij UMC Zorgverzekering maar mijn dienstverband is beĆ«indigd
  Verandert er iets aan uw werksituatie? Dan kunt u in sommige gevallen uw zorgverzekering opzeggen. Wat er mogelijk is, hangt af van uw situatie. De overheid heeft voor iedere situatie regels bepaald. Tijdens een verzekeringscheck nemen we graag uw situatie en de mogelijkheden met u door. Belt u daarom met 088 - 131 16 56. Of lees meer informatie op de pagina andere baan.
 • Mijn kind wordt 18 jaar en gaat zelf zijn of haar verzekering regelen
  Uw kind kan zelf een zorgverzekering afsluiten in de maand nadat het 18 jaar wordt. Tijdens een verzekeringscheck adviseren we u graag. En regelen we de wijziging voor u. Belt u daarom met 088 - 131 16 56.
 • Ik ga scheiden
  Bent u de verzekeringnemer van de polis? Dan kunt u uw zorgverzekering alleen per 1 januari opzeggen. De verzekering van een medeverzekerde kunt u wel het gehele jaar opzeggen. U leest er meer over op onze pagina scheiden of uit elkaar. Of belt u voor een verzekeringscheck: 088 - 131 16 56. Wij nemen graag jouw situatie en mogelijkheden met je door.
 • Ik ga wonen, werken of studeren in het buitenland

  Soms bent u in dit geval verplicht om in Nederland verzekerd te blijven. En soms kan dat juist niet. Wilt u weten wat voor u geldt? Bekijk de informatie op de website van het Zorginstituut Nederland. Of neem contact met ons op.

 • UMC Zorgverzekering wijzigt de verzekeringsvoorwaarden in mijn nadeel

  Het kan helaas voorkomen dat UMC Zorgverzekering de voorwaarden van de zorgverzekering moet wijzigen. Of de hoogte van de premie. Dit kan midden in een kalenderjaar gebeuren. Is dit in uw nadeel? Dan mag u uw zorgverzekering opzeggen vanaf de dag dat de wijziging ingaat tot één maand na de wijzigingsdatum. Wilt u graag toelichting of advies over de gevolgen voor uw zorgverzekering? Bel 088 - 131 16 56 voor een verzekeringscheck. Wij nemen dan de mogelijkheden met u door. En helpen u graag.

  Is UMC Zorgverzekering verplicht om de voorwaarden te wijzigen vanwege veranderde wetgeving? Dan kunt u niet tussentijds opzeggen.

 • Ik vind de premie te hoog
  Wij kijken graag samen met u of uw zorgverzekering voordeliger kan. Vaak hebben we een passend aanbod voor u. Neemt u voor een verzekeringscheck contact op via 088 - 131 16 56.
 • Ik betaal voor zorg die ik niet nodig heb
  Dat is natuurlijk zonde van uw geld. Tijdens een verzekeringscheck nemen we graag met u door welke zorg u wel gebruikt. En welke verzekering dan voor u het voordeligst is. Bijvoorbeeld een andere aanvullende verzekering. Belt u daarom met 088 - 131 16 56.
 • Ik ben niet tevreden over de service van UMC Zorgverzekering
  Dat vinden wij erg jammer. Belt u vooral 088 - 131 16 56 voor een verzekeringscheck. We horen dan graag waarom u niet tevreden bent en of we u kunnen helpen. 
 • Ik wil de verzekering van een overledene opzeggen

  Gecondoleerd met het verlies van uw naaste. U hoeft de zorgverzekering van de overledene niet op te zeggen. Wij ontvangen dit bericht via de Basisregistratie personen (BRP) en wij beëindigen automatisch de zorgverzekering. U hoeft u hier geen zorgen over te maken.

  Was u als medeverzekerde verzekerd op de polis van de overledene? En was er sprake van een collectieve korting? Dan houdt u in de meeste gevallen recht op deze korting. Twijfelt u hierover? Dan kunt u contact met ons opnemen voor een verzekeringscheck: 088 - 131 16 56.

X
Wij gebruiken cookies om uw website-ervaring te verbeteren. Als u op akkoord klikt, dan gebruiken wij cookies voor de werking van de website, statistieken, social media en online marketing.
Weigeren
Akkoord