Kwaliteit van zorg

Heeft u een vraag over de kwaliteit van onze zorg? Bekijkt u deze veelgestelde vragen of neemt u gerust contact met ons op!

Veelgestelde vragen

  • Wij vinden het belangrijk dat goede zorg voor iedereen toegankelijk en betaalbaar is en blijft. Daarom maken we afspraken met zorgverleners. Bijvoorbeeld over de prijs en kwaliteit van de zorg. Kiest u voor een zorgverlener met wie wij een contract hebben? Dan biedt u dat zekerheid van kwaliteit en gemak.

    • De zorgverlener voldoet aan onze kwaliteitseisen.
    • Uw nota wordt direct naar ons toegestuurd.
  • Dat is afhankelijk van uw polis. Het kan dus zijn dat als een zorgverlener geen contract met ons heeft, dit gevolgen heeft voor uw vergoeding. In de Zorgzoeker ziet u of wij een contract met een zorgverlener hebben. 
  • In onze Zorgzoeker vindt u alle zorgverleners in Nederland en ziet u of wij een contract met de zorgverlener hebben. Kiest u voor een zorgverlener met contract? Dan biedt u dat zekerheid van kwaliteit en gemak.
  • We gebruiken hiervoor landelijke indicatoren en normen, bijvoorbeeld DICA- of ZIZO-gegevens. Dit zijn databanken met kwaliteitsgegevens die zijn aangeleverd door de zorgverleners zelf. Ook kijken we hoe u als verzekerde de zorg ervaart. Tot slot gebruiken we door artsen opgestelde medische normen, wetenschappelijk onderzoek en de kennis van patiëntenorganisaties.

    Met deze gegevens stellen we verschillende behandelingsnormen op. We kijken bijvoorbeeld naar hoe vaak een zorgverlener een bepaalde behandeling uitvoert. Want hoe vaker een specialist een behandeling uitvoert, hoe groter de kans is dat deze in één keer goed gaat. We bespreken de uitkomsten van deze metingen altijd met de zorgverleners. Samen beoordelen we of verbetering mogelijk is en hoe we die kunnen realiseren.