Opzeggen

Wat jammer dat u UMC Zorgverzekering wilt verlaten. U heeft vast een goede reden om uw zorgverzekering bij ons op te zeggen. Wilt u besparen op uw premie door over te stappen? Of betaalt u voor zorg die u niet nodig heeft? Dan is uw pakket wijzigen soms al voldoende. Wij helpen u graag om een goede keuze te maken. Ook als u wilt opzeggen.

Hulp nodig bij uw keuze?

Bel ons voor een verzekeringscheck. In een persoonlijk gesprek bespreken we samen met u of we u een zorgverzekering kunnen bieden die past bij uw wensen.
 

Hoe kunt u uw zorgverzekering opzeggen? 

Stap 1.
U zegt uw zorgverzekering telefonisch op. Telefonisch kunnen we u het beste helpen. Bel ons op 088 - 131 16 56. We zijn bereikbaar op werkdagen van 8.00 tot 20.00 uur en op zaterdag van 09.00 tot 13.00 uur. Wij helpen u graag.

Stap 2.
U ontvangt per brief een bevestiging van uw opzegging.

Wilt u alleen uw aanvullende verzekering beëindigen?

Dit kunt u zelf doen in Mijn UMC.

Partner of kind van uw polis afhalen?

Uw gezinslid wordt automatisch van de polis gehaald als uw gezinslid zelf een eigen verzekering afsluit óf bij iemand anders op de polis wordt gezet.

Heeft u nog een nota om te declareren?

U kunt nog tot 3 jaar na opzegging nota’s declareren.

Wanneer kunt u uw zorgverzekering opzeggen?

Uw opzegging moet uiterlijk 31 december van dit jaar bij ons bekend zijn. Let op: U bent verplicht om vóór 1 februari een nieuwe zorgverzekering af te sluiten. Deze gaat vervolgens met terugwerkende kracht in per 1 januari.

Wilt u tussentijds opzeggen?

In sommige situaties kunt u ook tussentijds uw zorgverzekering opzeggen.

 • Bekijk de situaties waarin u tussentijds kunt opzeggen

  Ik ga scheiden

  Gaat u scheiden en staat u als medeverzekerde op de polis van uw partner? Dan mag de hoofdverzekerde u op elk moment van de polis afhalen. U kunt vervolgens zelf bij ons uw zorgverzekering afsluiten. Bel met onze klantenservice via 088 - 131 16 56. Wij nemen graag uw situatie en de mogelijkheden met u door.

  Ik ga wonen, werken of studeren in het buitenland

  Soms bent u in dit geval verplicht om in Nederland verzekerd te blijven. En soms kan dat juist niet. Wilt u weten wat voor u geldt? Bekijk de informatie op de website van het Zorginstituut Nederland. Of neem contact met ons op.

  Mijn kind wordt 18 jaar

  Wordt uw kind binnenkort 18 jaar? En wil de 18-jarige zelf verzekeringsnemer worden? Dan kunt u als ouder of verzorger de huidige polis beëindigen. Uw kind kan dan zelf een zorgverzekering afsluiten in de maand nadat het 18 wordt. Advies nodig? Bel dan met 088 - 131 16 56.

  Mijn werksituatie verandert

  Verandert er iets aan uw werksituatie? Dan kunt u in sommige gevallen uw zorgverzekering opzeggen. Wat er mogelijk is, hangt af van uw situatie. De overheid heeft voor iedere situatie regels bepaald. Onze klantenservice neemt graag uw situatie en uw mogelijkheden met u door. Belt u daarom met 088 - 131 16 56.

  UMC wijzigt de verzekeringsvoorwaarden in mijn nadeel

  Het kan voorkomen dat UMC de voorwaarden van de zorgverzekering moet wijzigen, of de hoogte van de premie. Dit kan midden in een kalenderjaar gebeuren. Is dit in uw nadeel? Dan mag u uw zorgverzekering opzeggen vanaf de dag dat de wijziging ingaat tot één maand na de wijzigingsdatum. Bel met onze klantenservice op 088 - 131 16 56. Wij helpen u graag.

Wilt u opzeggen omdat uw situatie verandert?

 • Ik ben collectief verzekerd bij UMC Zorgverzekering maar mijn dienstverband is beĆ«indigd

  Verandert er iets aan uw werksituatie? Dan kunt u in sommige gevallen uw zorgverzekering opzeggen. Wat er mogelijk is, hangt af van uw situatie. De overheid heeft voor iedere situatie regels bepaald. Tijdens een verzekeringscheck nemen we graag uw situatie en de mogelijkheden met u door. Belt u daarom met 088 - 131 16 56. Of lees meer informatie op de pagina andere baan.
 • Mijn kind wordt 18 jaar en gaat zelf zijn of haar verzekering regelen

  Uw kind kan zelf een zorgverzekering afsluiten in de maand nadat het 18 jaar wordt. Tijdens een verzekeringscheck adviseren we u graag. En regelen we de wijziging voor u. Belt u daarom met 088 - 131 16 56.
 • Ik ga scheiden

  Bent u de hoofdverzekerde van de polis? Dan kunt u uw zorgverzekering alleen per 1 januari opzeggen. De verzekering van een medeverzekerde kunt u wel het gehele jaar opzeggen. U leest er meer over op onze pagina scheiden of uit elkaar. Of belt u voor een verzekeringscheck: 088 - 131 16 56. Wij nemen graag uw situatie en mogelijkheden met u door.
 • Ik ga wonen, werken of studeren in het buitenland

  Soms bent u in dit geval verplicht om in Nederland verzekerd te blijven. En soms kan dat juist niet. Wilt u weten wat voor u geldt? Bekijk de informatie op de website van het Zorginstituut Nederland. Of neem contact met ons op.

Wilt u om een andere reden opzeggen?

 • UMC Zorgverzekering wijzigt de verzekeringsvoorwaarden in mijn nadeel

  Het kan helaas voorkomen dat UMC Zorgverzekering de voorwaarden van de zorgverzekering moet wijzigen. Of de hoogte van de premie. Dit kan midden in een kalenderjaar gebeuren. Is dit in uw nadeel? Dan mag u uw zorgverzekering opzeggen vanaf de dag dat de wijziging ingaat tot één maand na de wijzigingsdatum. Wilt u graag toelichting of advies over de gevolgen voor uw zorgverzekering? Bel 088 - 131 16 56 voor een verzekeringscheck. Wij nemen dan de mogelijkheden met u door. En helpen u graag.

  Is UMC Zorgverzekering verplicht om de voorwaarden te wijzigen vanwege veranderde wetgeving? Dan kunt u niet tussentijds opzeggen.

 • Ik vind de premie te hoog

  Wij kijken graag samen met u of uw zorgverzekering voordeliger kan. Vaak hebben we een passend aanbod voor u. Neemt u voor een verzekeringscheck contact op via 088 - 131 16 56.
 • Ik betaal voor zorg die ik niet nodig heb

  Dat is natuurlijk zonde van uw geld. Tijdens een verzekeringscheck nemen we graag met u door welke zorg u wel gebruikt. En welke verzekering dan voor u het voordeligst is. Bijvoorbeeld een andere aanvullende verzekering. Belt u daarom met 088 - 131 16 56.
 • Ik ben niet tevreden over de service van UMC Zorgverzekering

  Dat vinden wij erg jammer. Belt u vooral 088 - 131 16 56 voor een verzekeringscheck. We horen dan graag waarom u niet tevreden bent en of we u kunnen helpen. 
 • Ik wil de verzekering van een overledene opzeggen

  Gecondoleerd met het verlies van uw naaste. U hoeft de zorgverzekering van de overledene niet op te zeggen. Wij ontvangen dit bericht via de Basisregistratie personen (BRP) en wij beëindigen automatisch de zorgverzekering. U hoeft u hier geen zorgen over te maken.

  Was u als medeverzekerde verzekerd op de polis van de overledene? En was er sprake van een collectieve korting? Dan houdt u in de meeste gevallen recht op deze korting. Twijfelt u hierover? Dan kunt u contact met ons opnemen voor een verzekeringscheck: 088 - 131 16 56.

X
Wij gebruiken cookies om uw website-ervaring te verbeteren. Als u op akkoord klikt, dan gebruiken wij cookies voor de werking van de website, statistieken, social media en online marketing.
Weigeren
Akkoord