Premie zorgverzekering betalen

Op deze pagina vindt u de belangrijkste informatie rondom het betalen van de premie voor uw zorgverzekering. U leest onder andere meer over de betaaltermijnen die wij aanbieden. Maar ook over de verschillende betaalopties waaruit u kunt kiezen. 

Betaaltermijn premie

U kunt kiezen uit twee mogelijkheden als het gaat om betalen van uw premie, namelijk: 

  1. Maandelijks betalen. Uw premie betaalt u altijd vooraf, dus eind december betaalt u de premie voor januari.
  2. Jaarbetaling. De premie voor het hele jaar wordt in dat geval eind december afgeschreven. Het voordeel van een jaarbetaling is dat u 1,5% korting krijgt op uw premie.

Al klant bij ons? Dan kunt u uw betaaltermijn eenvoudig wijzigen in Mijn UMC Zorgverzekering.

Goed om te weten: past u uw voorkeur voor uw betaaltermijn na 20 december aan? Dan kunnen wij deze helaas niet meer verwerken voor de betaling van eind december. Daarom verrekenen we in januari wat u teveel of te weinig heeft betaald.

Bent u nog geen klant? Dan kunt u bij het afsluiten van uw zorgverzekering uw termijn kiezen. 

 

Betaalwijze premie

Ook de betaalwijze van uw premie heeft u zelf in de hand. We bieden drie mogelijkheden aan:

  1. Betalen via automatische incasso. Dit is de meest gebruikte betaalwijze. Zo heeft u er geen omkijken naar. Wel zo makkelijk!
  2. Ook kunt u kiezen voor betalen met iDEAL.
  3. Of u kiest voor het betaalverzoek per post.

Let op: het betaalverzoek per post vervangt de acceptgiro. Die bieden we vanaf 1 januari 2023 niet meer aan. Gebruikt u nu acceptgiro? U heeft hierover in november bericht van ons gehad.

Lees meer over de verschillende betaalwijzen die wij aanbieden

Bent u al klant bij ons? Pas dan uw betaalwijze zelf makkelijk aan in Mijn UMC Zorgverzekering. Bent u nog geen klant? Dan kunt u uw betaalwijze aangeven bij het afsluiten van een nieuwe zorgverzekering.

Zorgverzekering betalen via uw werkgever

Betaalt u de premie voor uw zorgverzekering via uw salaris? Dan kan het zijn dat de bovenstaande opties mogelijk niet voor u gelden. Dit hangt af van de afspraken die uw werkgever met ons heeft gemaakt.