Betalingsregeling afsluiten bij UMC

Moeite om een factuur in één keer te betalen? Meestal kunt u bij ons het bedrag in termijnen betalen. U sluit dan een betalingsregeling af. Dit regelt u makkelijk zelf via de UMC Zorgverzekering app of Mijn UMC Zorgverzekering.

Betalingsregeling afsluiten

 1. Inloggen en aanvragen

  Log in op Mijn UMC Zorgverzekering of de UMC Zorgverzekering app. Ga naar uw facturen en vervolgens naar Betalingsregeling aanvragen. Doorloop de 3 stappen.
 2. Ontvangstbevestiging

  Als u een regeling heeft aangevraagd, ontvangt u van ons altijd een ontvangstbevestiging.
 3. Vragen? Wij helpen u

  Komt u er niet uit? Bel ons gerust. We helpen u graag verder.

Voorwaarden voor het afsluiten van een betalingsregeling

 • De factuur is € 50 of hoger. 
 • U betaalt minimaal € 25 per keer.
 • Een betalingsregeling heeft minimaal 2 en maximaal 12 termijnen.
 • U kunt maximaal 4 betalingsregelingen tegelijk bij ons hebben. 
 • U betaalt geen rente en andere kosten over de betalingsregeling. 
 • Als u een betalingsregeling afsluit, krijgt u geen BKR-registratie.
 • Heeft u eerder een betalingsregeling afgesloten? Dan kunt u de openstaande bedragen van die regeling niet nogmaals in een nieuwe regeling opnemen.
 • Is het een premiefactuur? Wacht dan tot de uiterste betaaldatum is verlopen om een betalingsregeling af te kunnen sluiten. 

Zo sluit u een betalingsregeling af als u via automatisch incasso betaalt

 1. Laat het bedrag eerst afschrijven.
 2. Stort dan het bedrag terug op uw rekening (storneren). Dit regelt u zelf online via uw bank. 
 3. Wacht op ons bericht dat de automatische incasso niet is gelukt. 
 4. U kunt nu een betalingsregeling afsluiten.

Bedragen hoger dan € 385 schrijven we nooit automatisch af. Daarvoor kunt u direct in de UMC Zorgverzekering app of Mijn UMC Zorgverzekering een betalingsregeling afsluiten.  

Wij helpen u bij betaalproblemen

Heeft u moeite met het betalen van uw zorgverzekering? Lees wat wij nog meer kunnen doen om u te helpen bij betaalproblemen.

Veelgestelde vragen over de betalingsregeling

 • Dan stoppen wij de betalingsregeling. U betaalt uw facturen dan niet meer in termijnen, maar moet het openstaande bedrag in één keer betalen. Heeft u meerdere betalingsregelingen? Dan stoppen we die ook.

 • De openstaande facturen waarvoor u een betalingsregeling kunt afsluiten, vindt u in Mijn UMC Zorgverzekering. Een factuur voor het eigen risico kan daar een van zijn. 

  Gespreid betalen eigen risico

  Verwacht u komend jaar uw eigen risico te gebruiken? En wilt u voorkomen dat u dit bedrag in één keer moet betalen? Dan kunt u ook het verplicht eigen risico in 10 termijnen betalen. U betaalt dan 10 maanden lang een vast bedrag per maand. Op de pagina gespreid betalen verplicht eigen risico leest u hier meer over.

 • Dat kan. Neem hiervoor contact op met onze klantenservice.

  • Als wij uw openstaande factuur aan een incassobureau hebben overgedragen. Neem in dit geval contact op met het incassobureau en vraag daar naar de mogelijkheden.
  • Als u aangemeld bent bij een schuldhulpinstantie. In dat geval kan de instantie, samen met u, naar een passende oplossing zoeken.
  • Als u 6 maanden of langer niet uw zorgpremie heeft betaald. En aangemeld bent bij het Centraal Administratie Kantoor (CAK)
Al bekend met gespreid betalen eigen risico?
Verwacht u uw eigen risico volgend jaar volledig op te maken? En wilt u niet voor financiële verrassingen komen te staan? Dan kunt u gespreid betalen verplicht eigen risico aanvragen voor uzelf of voor een ander op uw polis. Lees er meer over.