Samen voorkomen dat geld een probleem wordt

Lukt het u niet om een rekening op tijd te betalen? Veel gemeenten willen u hier als inwoner graag bij helpen, het liefst zo snel mogelijk. Een klein beetje hulp is soms al genoeg.

Gemeenten krijgen seintje als betalen (even) niet lukt

Om snel hulp te kunnen bieden krijgen aangesloten gemeenten een seintje als het (even) niet lukt om uw huur, energie of zorgverzekering te betalen. Dat noemen we “vroegsignalering”. Doet uw gemeente mee aan vroegsignalering? Dan kijkt uw gemeente na zo’n seintje samen met u of u hulp nodig heeft. Wij werken hier graag aan mee. Want we begrijpen dat het soms lastig is om alle rekeningen te betalen. En dat geldzorgen invloed hebben op veel dingen in uw leven. Ook op hoe u zich voelt.

Zo werkt vroegsignalering

  1. Wij geven aan uw gemeente door dat u nog moet betalen voor uw zorgverzekering of zorgkosten.
  2. Uw gemeente neemt contact met u op om te bekijken of u hulp wilt. En welke hulp dan het beste past.
  3. U bepaalt zelf of u het aanbod van de gemeente aanneemt. Wilt u dat niet? Dat betekent niets voor uw zorgverzekering. U moet natuurlijk wel uw rekening nog betalen.

We zorgen goed voor uw gegevens

We geven uw gemeente nooit informatie over uw gezondheid of over de zorg die u gebruikt. Daar mag u op vertrouwen. Ook bij vroegsignalering!

Kiest u voor hulp? Dan laat de gemeente ons dat weten. Dan ontvangt u een maand geen herinneringen of aanmaningen van ons. De gemeente vertelt ons niets over wat voor hulp u kiest. Of andere, persoonlijke dingen.

Dit geven we door aan uw gemeente:
  • Uw naam, geboortedatum en geslacht
  • Uw adres, telefoonnummer en e-mailadres (als we dat van u hebben)
  • Uw klantnummer
  • Uw achterstand bij ons: hoe lang u niet betaald heeft en het totaalbedrag daarvan

Laat het ons weten als u niet wilt dat we uw gemeente inlichten

We vinden het belangrijk om samen te zorgen dat u niet in de problemen komt door oplopende schulden. Het is niet verplicht om hier aan mee te werken. Wilt u niet dat we nu een seintje geven aan uw gemeente? Dan kunt u dat bij ons aangeven. Er zijn hierbij 2 keuzes mogelijk:

 

1: Ik wil deze keer niet dat jullie mijn gegevens doorgeven aan mijn gemeente.
In de toekomst mogen jullie dit opnieuw voorstellen.
2: Ik wil dat mijn gegevens nooit naar mijn gemeente worden gestuurd.
Ook in de toekomst wil ik deze hulp niet.
Eerst meer weten over vroegsignalering?
Krijg grip op uw geld met Geldfit 

Geldfit is een korte online test. Na het beantwoorden van de vragen komt u erachter hoe u er nu voorstaat. En ontdekt u welke stappen u kunt zetten om financieel gezond te blijven of te worden.

Zo werkt het: