Aangemeld bij het CAK, wat nu?

Niemand kiest voor betalingsproblemen. Heel vervelend dat u in deze situatie terecht bent gekomen. Lees hieronder wat u hier nu aan kunt doen. En voorkom zo dat uw rekeningen zich verder opstapelen.

U betaalt een hogere premie via het CAK

U betaalt uw premie voor uw zorgverzekering nu aan het CAK. Dit is wettelijk zo bepaald. Dit wordt de ‘bestuursrechtelijke premie’ genoemd. In 2021 is dit een bedrag van € 147,80 per maand. Deze premie is hoger dan de premie die wij in rekening brengen. We begrijpen dat u hier helemaal niet op zit te wachten en denken graag met u mee.

Zo wordt u afgemeld bij het CAK

Sluit u voor alle openstaande bedragen een betalingsregeling af? Dan mogen wij u weer afmelden bij het CAK. U betaalt dan weer de normale, lagere premie en lost uw betalingsachterstand af.

Neem contact op met ons of het incassobureau

 • 1. Heeft u bij ons een bedrag openstaan? Bel ons voor een betalingsregeling.

  Aarzel niet, gewoon even bellen op 0900 - 80 18 (gebruikelijke belkosten). Samen zoeken we naar een oplossing die voor u haalbaar is. 
   
 • 2. Bedrag overgedragen aan incassobureau? Bel eerst het incassobureau en daarna ons.

  Spreek met het incassobureau een betalingsregeling af voor het hele bedrag en bel ons als dit gelukt is op 0900 - 80 18 (gebruikelijke belkosten).
 • 3. Wij melden u af bij het CAK.

  Hiervoor hoeft u zelf niets te doen. U krijgt van ons een bevestiging als u bent afgemeld.

  Afgemeld bij het CAK? 

  Als u bent afgemeld bij het CAK, hoeft u niet meer de hogere, bestuursrechtelijke premie te betalen. U betaalt de normale premie weer aan ons. En lost ondertussen elke maand een stukje van uw betalingsachterstand af - via ons en/of het incassobureau. 

Verandert uw financiële situatie? Neem contact met ons op

Wij moeten u opnieuw bij het CAK aanmelden als u niet op tijd betaalt. Bel ons daarom direct als u denkt dat u uw rekeningen misschien niet meer op tijd kunt betalen. We zoeken dan samen naar een nieuwe oplossing. Ons telefoonnummer is 0900 - 80 18 (gebruikelijke belkosten).

Krijg je geldzaken op orde met Geldfit

Als u zich zorgen maakt over geld, kan het lastig zijn om hulp te zoeken. Toch is het belangrijk om snel in actie te komen, want zo voorkomt u dat problemen groter worden. Geldfit kan hierbij helpen.

Zo werkt het:

X
Wij gebruiken cookies om uw website-ervaring te verbeteren. Als u op akkoord klikt, dan gebruiken wij cookies voor de werking van de website, statistieken, social media en online marketing.
Weigeren
Akkoord