Stap 2: Bepaal uw zorgwensen en keuzes

Wilt u een indicatie voor langdurige zorg aanvragen? Dan is het belangrijk om in deze fase al voor uzelf te bepalen waar en hoe u het liefst uw zorg wilt krijgen.

Waar en hoe wilt u uw zorg?

Uw wensen en keuzes over waar en hoe zijn bepalend voor uw aanvraag voor een indicatie langdurige zorg. Wilt u zorg thuis of liever in een instelling? En wilt u daarbij de zorg laten regelen? Of alles juist liever zelf regelen?

Optie 1: Zorg thuis ontvangen

Wilt u graag thuis blijven wonen en dezelfde zorg ontvangen als in een zorginstelling? Met een volledig pakket thuis ontvangt u deze zorg thuis. Inclusief maaltijden.

Wilt u slechts een deel van het totale zorgpakket ontvangen? Dat kan met een modulair pakket thuis. U kiest er dan voor delen (modules) van het totale zorgpakket niet te ontvangen. Omdat u dat niet wilt. Of omdat u dat zelf regelt met een persoonsgebonden budget.  Maaltijden regelt u in dit geval zelf.

Optie 2: Zorg in een instelling ontvangen

Heeft u zorg in een instelling nodig? Daarover hebben we afspraken met verzorgingshuizen, verpleeghuizen en zorginstellingen voor gehandicaptenzorg. U krijgt daar alle zorg die u nodig heeft, inclusief de maaltijden.

Voorkeur voor een zorgverlener?

Bent u op dit moment tevreden over de zorg van een bepaalde zorgverlener? Dan kunt u nu alvast vragen of deze zorgverlener ook langdurige zorg levert.

De volgende stap: het zorgkantoor

Wilt u meer informatie over de keuzes in de langdurige zorg? Of weet u in grote lijnen al wat uw wensen zijn? Ga dan naar stap 3 en bel met het zorgkantoor in uw regio voor meer informatie. Zij bespreken met u of uw wensen mogelijk zijn.

Ga naar stap 3