Vergoeding kraamzorg 2018

Je regelt kraamzorg via UMC Kraamzorg. Geef aan ons door welke kraamzorgorganisatie jouw voorkeur heeft en wij regelen de aanvraag. UMC Kraamzorg kun je bellen op: 0900 - 997 74 42 (gebruikelijke belkosten).


Regel kraamzorg vóór de vijfde maand

Bel UMC Kraamzorg op tijd, bij voorkeur vóór de vijfde maand van de zwangerschap. Dit kan via het digitale aanvraagformulier. Wij geven je kraamzorg-aanvraag door aan de door jou gekozen kraamzorgorganisatie, zij bellen jou voor een telefonische intake of het maken van een afspraak (ongeveer 6 tot 8 weken voor de bevalling).

Kies voor een gecontracteerde kraamzorgorganisatie

Kies je voor een kraamzorgorganisatie die dat een contract met ons heeft? Dan profiteer je van veel voordelen:

  • Wij regelen jouw kraamzorg-aanvraag bij de kraamzorgorganisatie.
  • De rekening van de kraamzorg gaat rechtstreeks naar UMC Zorgverzekering, je krijgt alleen een factuur voor de eigen bijdrage.
  • Ben je aanvullend verzekerd? Dan ontvang je gratis een kraampakket als je je aanvraag regelt via de UMC Kraamzorglijn.

In Vergelijk en Kies vind je alle kraamzorgbureaus waarmee wij een contract hebben.

Kies je voor kraamzorg van een kraamzorgorganisatie waarmee wij geen contract hebben? Dan moet je de kraamzorg zelf aanvragen en heb je geen recht op het gratis kraampakket. Bij de nota voor kraamzorg moet je een kopie meesturen van de indicatiestelling volgens het Landelijk Indicatieprotocol Kraamzorg (LIP). Ontvang je zorg van een kraamverzorgende? Stuur dan ook een kopie van zijn of haar diploma mee.

Kraamzorg als onderdeel van integrale geboortezorg mag worden geleverd door een door ons gecontracteerde Integrale Geboortezorg Organisatie (IGO).

Vergoeding kraamzorg

Je krijgt vanuit je basisverzekering een vergoeding voor maximaal 10 dagen kraamzorg, gerekend vanaf de dag van de bevalling. Je betaalt in een aantal gevallen wel een eigen bijdrage. In de aanvullende verzekeringen zijn verschillende aanvullende vergoedingen voor kraamzorg opgenomen.

Vergoeding vanuit de basisverzekering

Soort kraamzorg Vergoeding
Kraamzorg thuis of in geboortecentrum Maximaal 10 dagen, eigen bijdrage van € 4,30 per uur.
Bevalling en kraamzorg in een ziekenhuis zonder medische noodzaak voor verblijf De maximale vergoeding voor moeder en kind samen is € 211. Dit is de maximale vergoeding van € 245 per dag min de eigen bijdrage van € 34. De meerkosten betaal je zelf.
Bevalling in de bevalkamer van een geboortecentrum zonder medische noodzaak De maximale vergoeding voor moeder en kind samen is € 211. Dit is de maximale vergoeding van €245 per dag min de eigen bijdrage van € 34. De meerkosten betaal je zelf.
Kraamzorg in een ziekenhuis voor een bevalling met medische noodzaak Volledige vergoeding, geen eigen bijdrage voor kraamzorg.

Vergoeding vanuit de aanvullende zorgpakketten

Aanvullend zorgpakket Vergoeding
UMC Extra Zorg 1 Geen vergoeding eigen bijdrage vanuit de basisverzekering
12 uur vergoeding (verspreid over maximaal 4 dagen) voor medisch noodzakelijke kraamzorg na de 10e dag.
UMC Extra Zorg 2 Geen vergoeding eigen bijdrage vanuit de basisverzekering
12 uur vergoeding (verspreid over maximaal 4 dagen) voor medisch noodzakelijke kraamzorg na de 10e dag.
UMC Extra Zorg 3 Volledige vergoeding voor de eigen bijdrage vanuit de basisverzekering
12 uur vergoeding (verspreid over maximaal 4 dagen) voor medisch noodzakelijke kraamzorg na de 10e dag.
UMC Extra Zorg 4 Volledige vergoeding voor de eigen bijdrage vanuit de basisverzekering
12 uur vergoeding (verspreid over maximaal 4 dagen) voor medisch noodzakelijke kraamzorg na de 10e dag.

UMC Kraamzorglijn: voor al uw vragen

Wil je meer weten over kraamzorg of het UMC Kraampakket? Bel dan tijdens kantooruren met UMC Kraamzorg: 0900 - 997 74 42 (gebruikelijke belkosten). Onze medewerkers helpen je graag verder. Voor spoedzorg is de UMC Kraamzorglijn ook buiten kantooruren beschikbaar.

Bekijk ook:

Welke verzekering past bij mij?

Vergelijk onze verzekeringen met de Pakketvergelijker. De keuze is aan jou!

Vergelijk verzekeringen

Online declareren

Wil je een snelle uitbetaling van je declaratie? Dien je declaratie dan online in via Mijn UMC Zorgverzekering. Het bedrag dat wij vergoeden staat dan binnen 6 werkdagen op je rekening.

Online declareren


Ontvang het laatste nieuws van jouw UMC Zorgverzekering

Vul een geldig e-mailadres in

Vul een geldig e-mailadres in