Online aan de slag: tips, hulp en cursussen

Het leven wordt steeds digitaler. Dat geldt ook voor de zorg en uw zorgverzekering. Zo kunt u via onze app declareren of online uw huisarts een vraag stellen. Maar dit is niet voor iedereen even makkelijk. Wij helpen u graag. Samen zorgen we ervoor dat ook u digitaal mee kan doen.

Direct hulp nodig?

De Digihulplijn en de Helpdesk Digitale Zorg zijn organisaties die u op afstand verder kunnen helpen.

Bel gratis de Digihulplijn

Een getrainde vrijwilliger helpt u met uw vragen over uw computer, mobiel en tablet. Het gratis telefoonnummer is 0800 - 15 08, bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur.

De Helpdesk Digitale Zorg

De helpdesk helpt u met vragen over bijvoorbeeld beeldbellen, online fysiotherapie of het inloggen bij het patiënten portaal.

Wilt u hulp of een cursus volgen?

Hieronder vindt u handige websites. Bijvoorbeeld om een cursus te volgen zodat u meer digitaal wordt. Zo krijgt u de nodige vaardigheden om gebruik te maken van bijvoorbeeld een computer of digitale zorg. 

Lesprogramma DigiVitaler

Maak kennis met digitale zorg. Zoals Thuisarts.nl en het videoconsult. Door korte filmpjes en boekjes met uitleg. En vervolgens te oefenen.

Klik & Tik: leer basisvaardigheden

U leert omgaan met de computer, het internet en sociale media. Denk aan: een computer of tablet aan- en uitzetten, websites bezoeken of foto’s uploaden.

Informatiepunt Digitale Overheid

In de meeste bibliotheken is een Informatiepunt Digitale Overheid: voor alle vragen over apps, inloggen met DigiD en meer. Of een computercursus.

Oefenen met internet

Op Oefenen.nl staan oefeningen met taal, rekenen, computers en internet. En ook met omgaan met geld, gezondheid en nog veel meer.

Steffie legt uit

Op Steffie.nl wordt alles makkelijk uitgelegd. Bijvoorbeeld over DigiD, de OV-chipkaart en een bezoek aan de huisarts. Zo wordt de wereld weer iets eenvoudiger!

Seniorweb

Leer digitale vaardigheden via SeniorWeb. Denk aan hoe het gebruiken van een tablet of smartphone. Maar ook WhatsApp, veilig internetten en meer.

Lesprogramma Welkom Online

Welkom Online is een gratis online lesprogramma. Samen met een begeleider volgt u 4 lessen. Zo wordt u wegwijs gemaakt in de digitale wereld.

Digihulp.nl

DigiHulp.nl wijst u de weg. Bijvoorbeeld als u wilt weten welke cursussen er bij u in de buurt zijn. Of waar u terchtkunt met uw vragen over uw mobiel, tablet of desktop.