Belang van slaap voor uw organisatie

Een goede nachtrust is essentieel voor de gezondheid van uw medewerkers. Toch ervaren veel werkenden slaapproblemen. Wist u dat dit een negatieve invloed heeft op de productiviteit en het verzuim van uw medewerkers? Meer aandacht voor preventie van slaapproblemen is daarom van belang.

19%

van de werkende Nederlanders ervaart slaapproblemen

Bron: CBS, 2018

30%

van de Nederlandse bedrijven ervaart slaaptekort als een probleem onder medewerkers

Bron: Arboned, 2016

12,4 miljard euro

zijn de kosten van slaaptekort voor Nederlandse bedrijven per jaar

Bron: Floris Wouterson, 2019

Meer over slaap

UMC Beter Slapen Whitepaper

Whitepaper

Ontdek meer over de achtergronden en de effecten van slaap op medewerkers. Maar ook het belang en erkenning van dit probleem voor werkgevers. Tot slot, reiken we u oplossingen aan zodat we samen werken aan een gezonder werkend Nederland.
UMC Beter Slapen Flyer

Flyer

Samen met u kijken we graag hoe we uw medewerkers kunnen ondersteunen bij een gezond slaappatroon. Middels interventies en hulpmiddelen, maar ook een flyer waarmee u uw medewerkers kunt informeren.

Intranet- / e-mailbericht

Dit communicatiemiddel bevat een word-document met tekst en een afbeelding. U kunt dit zowel gebruiken voor een intranetbericht als bijvoorbeeld een e-mail.

Onze oplossingen

UMC Zorgverzekering biedt verschillende interventies en andere oplossingen om uw medewerkers te ondersteunen bij een gezond slaappatroon.

Interventie Beter Slapen 

Met Bedrijfszorg bieden we diverse effectieve interventies door professionals aan. De interventie Beter Slapen is een 3 uur durende training op maat voor uw organisatie.

Mindfulness coach app

De UMC Mindfulness coach app biedt diverse oefeningen om meer ontspannen en zelfbewust te worden.