Inspiratie

Positieve medewerkers staan aan de basis van een gezonde organisatie. Help uw werknemers op weg met handige workshops, programma’s en tips. Praktisch, toegankelijk en inspirerend!

Deze thema's helpen uw organisatie verder

Sociaal maatschappelijke aspecten van gezond leven | VGZ

De Mantelzorgende zorgmedewerker

In Nederland zijn er ruim 4 miljoen mantelzorgers. En bijna 2 miljoen van hen combineren hun baan met de mantelzorgtaken. Ga er maar aanstaan! De combinatie gaat vaak goed, maar kan ook leiden tot gezondheidsproblemen, psychische problemen en stress. Wat kunt u als HR-professional doen om te voorkomen dat het te veel wordt? Meer dan u denkt.

Belang van slaap voor uw organisatie

Een goede nachtrust is essentieel voor de gezondheid van uw medewerkers. Toch ervaren veel werkenden slaapproblemen. Wist u dat dit een negatieve invloed heeft op de productiviteit en het verzuim van uw medewerkers? Meer aandacht voor preventie van slaapproblemen is daarom van belang.

Van werkstress naar werkgeluk

Werkstress. Een thema dat aandacht verdient, want de werkdruk in de zorg is extra hoog en er zijn veel onzekerheden. Genoeg reden om uw medewerkers te ondersteunen bij het omgaan met en het verminderen van werkstress. Als HR-professional kunt u hier een actieve bijdrage in leveren. Benieuwd hoe?

Gezonde voeding stimuleren bij medewerkers. Het kan!

Voeding is vaak een lastig onderwerp voor een werkgever om in de organisatie te bespreken. Want hoe gezond een medewerker eet, is aan hem of haar zelf. Toch kunt u meer doen dan u denkt om gezonde voeding te stimuleren. Door de intrinsieke motivatie van medewerkers te vergroten. In dit whitepaper vertellen we hoe.

Vragen? Onze adviseurs staan voor u klaar

Heeft u behoefte aan advies? We denken graag mee hoe u uw medewerkers optimaal kunt ondersteunen.