Zorgverzekering 2022

Over de UMC Zorgverzekering in 2022 is op dit moment nog niet veel bekend. Wel kunnen wij u informeren over belangrijke data. En als we meer weten over de zorgverzekering van 2022, melden we het hier direct.

Belangrijke momenten

 

21 september 2021 - Op dinsdag 21 september is het Prinsjesdag. Dan maakt de regering de plannen voor 2022 bekend. Verandert de regering de basisverzekering? Dan is dat op deze dag bekend.

12 november 2021 - Uiterlijk 12 november maken de zorgverzekeraars de premie voor 2022 bekend. Wij sturen onze verzekerden een e-mail of brief met informatie over de nieuwe polis. Vanaf deze datum kijken veel mensen of hun verzekering nog bij hen past. 

31 december 2021 - Wilt u uw verzekering opzeggen? Geef dat dan uiterlijk 31 december aan uw zorgverzekeraar door.

31 januari 2022 - U heeft tot en met deze datum de tijd om een nieuwe zorgverzekering af te sluiten. Of uw huidige verzekering bij UMC Zorgverzekering te wijzigen. 

Wat kost uw zorgverzekering in 2022

Wij kunnen u op dit moment nog niet vertellen wat de zorgverzekering in 2022 gaat kosten. Maar als wij hier meer over weten, plaatsen wij dat hier.

Meer over Eigen Risico  Eigen risico 2022
De overheid verhoogt eigen risico in 2022 niet. Daarmee blijft het bedrag € 385, net als in 2021. De Tweede Kamer heeft dat in juni besloten. 
Meer over Premie Premie 2022
Wij doen ons best om de premie elk jaar zo laag mogelijk te houden. Omdat wij het belangrijk vinden dat goede zorg betaalbaar blijft. Nu, maar ook in de toekomst. Op uiterlijk 12 november maken wij onze premies bekend.
icoon zorgkosten Zorgtoeslag 2022
De zorgtoeslag is een steuntje van de regering voor mensen met een lager inkomen. Zo helpt de regering mee de zorgpremie te betalen. Meer over de zorgtoeslag vindt u op onze pagina over dit onderwerp. 

Onze zorgverzekeringen 

Wilt u alvast informatie over onze zorgverzekeringen? Bekijk dan onze collectieve, basis- en aanvullende verzekeringen. 

Collectieve verzekering

U profiteert van extra voordelen met een collectieve verzekering via uw werkgever. 

  • Aantrekkelijke korting
  • Voor u én uw gezin
  • Vergoedingen passend bij uw persoonlijke situatie

60.000 collega's gingen u voor!

Basisverzekering icoon Basisverzekering

UMC Zorgverzekering heeft twee basisverzekeringen: de naturaverzekering UMC Ruime Keuze en de restitutieverzekering UMC Eigen Keuze.


De inhoud van de basisverzekeringen van 2022 maken wij in november bekend.

Icoon Aanvullende verzekering Aanvullende verzekering

Wilt u extra zekerheid voor zorg die niet in de basisverzekering zit? Kijk welke aanvullende verzekering het beste bij u past. Bijvoorbeeld onze nieuwe aanvullende verzekering UMC Extra Zorg Instap.


De inhoud van de aanvullende pakketten van 2022 maken wij in november bekend.

Dit krijgt u ook bij UMC Zorgverzekering

Als UMC medewerker heeft u een verantwoordelijke baan. Daarom bieden wij u extra's. Om u te helpen gezond & fit te blijven. En om het u gemakkelijk te maken. Gewoon helemaal gratis.

Gratis Mindfulness app

Onze app Mindfulness coach is er voor mensen die zelfbewust willen leven. En pssss ... hij is gratis, ook als u niet bij ons verzekerd bent!

Gezond leven met UMC

Ons Gezond Leven Platform helpt u fit te blijven. Met (gratis) workshops, trainingen en apps die het verschil maken. Start vandaag nog!

UMC Zorg App
De UMC Zorg App
  • Declareer snel & eenvoudig
  • Rekeningen direct betalen via iDeal
  • Bekijk hoeveel u nog vergoed krijgt