Onze service tijdens de coronacrisis

Het blijven tijden waarin veel van ons gevraagd wordt. De maatregelen rond het coronavirus blijven hard nodig en raken ons allemaal. Natuurlijk proberen wij alles rond uw zorgverzekering goed te laten verlopen. Kijk op onze speciale corona-pagina voor alle veelgestelde verzekeringsvragen. We denken graag met u mee. 

Digitaal declareren vanuit huis
Het advies is om zoveel mogelijk binnen te blijven. Dat is voor u als medewerker van een UMC waarschijnlijk onmogelijk. Als u thuis bent, dan hoeft u voor declaraties in elk geval niet de deur uit. Dit kunt u online doen. Bijkomend voordeel: u krijgt sneller uw geld. Binnen 6 dagen staat het op uw rekening.

Gemakkelijk en snel een machtiging aanvragen 
Heeft u toestemming (een machtiging) van ons nodig? Ook die kunt u heel gemakkelijk online aanvragen

Hulp bij moeite met betalen
Het kan zijn dat u minder inkomen heeft door de coronacrisis. Heeft u daardoor moeite met betalen? Dan kunnen wij u helpen. U kunt bij ons de premie en/of zorgkosten in termijnen betalen. Kijk voor meer informatie en de voorwaarden op de webpagina over betalen. Via Mijn UMC Zorgverzekering kunt u direct een betalingsregeling afsluiten.

Tip: wilt u uw premie in termijnen betalen? Wacht dan tot de betaaldatum voorbij is. Daarna kunt u een betalingsregeling afsluiten over het openstaande bedrag.

Betrouwbare informatie op online thuisarts
Heeft u een vraag over uw gezondheid? Dan kent u als zorgprofessional ongetwijfeld de website www.thuisarts.nl. U vindt daar betrouwbare informatie over ziekte en gezondheid. U kunt wel terecht bij uw huisarts. Wacht daar niet mee als u gezondheidsklachten heeft. Ga alleen op afspraak en overleg met uw huisarts wat u het beste kunt doen.

Respect voor alle zorgverleners
De gezondheid van alle Nederlanders is het allerbelangrijkste op dit moment. We leven mee met alle mensen die ziek of kwetsbaar zijn. En hebben respect voor mensen in de zorg.

Wij wensen iedereen alle gezondheid en sterkte toe in deze tijd!