Vervoerskosten openbaar vervoer

 

Hoe regel ik de vergoeding?

Stap 1: Vraag vooraf toestemming aan

U kunt toestemming aanvragen zodra u de startdatum van uw behandeling weet. Aanvragen kan op twee manieren, afhankelijk van uw behandeling:

  • Voor nierdialyse, chemotherapie, immuuntherapie of radiotherapie bij kanker, en vervoer naar en van een verpleegkundig kinderdagverblijf of kinderzorghuis
    Bel met de Vervoersdesk: 088 - 131 16 00 (bereikbaar op werkdagen van 08:30 - 17:00 uur). Wij beoordelen uw aanvraag dan direct tijdens het gesprek. U heeft geen verklaring van uw arts nodig.
  • Voor overige behandelingen
    Vul het formulier medische verklaring zittend ziekenvervoer in en stuur dit online naar ons op.

Machtigingsbrief

Nadat wij uw aanvraag ontvangen hebben, krijgt u een brief van ons waarin staat of u een machtiging krijgt of niet. Is het formulier niet volledig ingevuld? Dan kunnen we uw aanvraag helaas niet in behandeling nemen. U ontvangt hierover bericht van ons.

Stap 2: Houd uw vervoerskosten bij

Houd uw gemaakte vervoerskosten met het openbaar vervoer bij op het Declaratieformulier vervoerskosten. Vul alle gegevens in, voeg de vervoerbewijzen toe en laat het formulier ondertekenen door uw zorgverlener. U heeft ook een stempel van uw zorgverlener nodig.

Stap 3: Dien het declaratieformulier bij ons in

Het ingevulde declaratieformulier kunt u online of via de post bij ons indienen.

Lees meer over declareren

X
Wij gebruiken cookies om uw website-ervaring te verbeteren. Als u op akkoord klikt, dan gebruiken wij cookies voor de werking van de website, statistieken, social media en online marketing.
Weigeren
Akkoord