Vakantietips

Ben je klaar voor de vakantie? Wordt het een vakantie in eigen land, een stedentrip of lekker naar de zon? Eén ding is zeker: als je van je vakantie geniet, wil je je geen zorgen maken over je gezondheid. Daarom hebben wij vijf handige tips en belangrijke telefoonnummers op een rijtje gezet. Zo ga je goed voorbereid op reis. Wij wensen jou alvast een hele fijne vakantie!

Vijf handige vakantietips


1. Neem je zorgpas mee

Op je zorgpas staat het nummer van onze Alarmcentrale. Zet dit nummer alvast in je telefoon. Achterop vind je je European Health Insurance Card (EHIC). Die heb je nodig bij spoedeisende hulp in Europa. Zorgpas kwijt? Bel direct onze klantenservice voor een nieuwe pas.

2. Haal op tijd je vaccinaties

Controleer ruim van tevoren of je vaccinaties nodig hebt voor je vakantiebestemming. Dit doe je eenvoudig via de website van GGD Reisvaccinaties. Heb je een aanvullende verzekering? Dan krijg je een vergoeding voor vaccinaties.

3. Check of je een medische verklaring nodig hebt

Gebruik je medicijnen? Dan heb je in sommige landen een medische verklaring nodig. Bijvoorbeeld voor slaappillen of ADHD-medicatie. Je apotheker kan je hierover meer vertellen.

4. Zorg nodig? Bekijk vooraf je vergoedingen

Nooit leuk: naar het ziekenhuis tijdens je vakantie. Bekijk van tevoren de voorwaarden en vergoedingen voor zorg in het buitenland. Zo voorkom je financiële verrassingen achteraf.

5. Regel je reisverzekering

Met een reisverzekering ben je goed verzekerd voor hoge medische kosten in het buitenland. Maar ook voor verloren of gestolen bagage, autopech en meer.

In het buitenland zorg nodig? En dan?

Moet je tijdens je vakantie naar het ziekenhuis? Bel altijd met de UMC Alarmcentrale: +31 (0)40 - 297 56 90. Dit nummer staat op je zorgpas. Een Nederlands sprekende hulpverlener helpt je dan verder. Zo weet je:

  • wat je moet doen
  • waar je terechtkunt
  • welke kosten worden vergoed en welke kosten niet

Als het nodig is, neemt de UMC Alarmcentrale rechtstreeks contact op met het ziekenhuis. Moet je tijdens je vakantie naar de dokter of apotheek? Dan kun je de kosten het beste ter plekke betalen en de buitenlandse nota achteraf bij ons declareren.

Twijfel je of de kosten worden vergoed?

Bel dan van tevoren met de UMC Alarmcentrale.

Geen spoed? Declareer achteraf

Heb je zorg nodig in het buitenland, maar heeft het geen spoed? Dan kun je de kosten het beste ter plekke betalen en de buitenlandse nota achteraf bij ons declareren. Bijvoorbeeld bij een bezoek aan een buitenlandse huisarts of apotheek. 

Ontvang het laatste nieuws van jouw UMC Zorgverzekering

Vul een geldig e-mailadres in

Vul een geldig e-mailadres in