Gespreid betalen eigen risico

U kunt het verplichte eigen risico gespreid betalen. Op deze pagina vindt u de veelgestelde vragen en antwoorden over de regeling gespreid betalen eigen risico.  

Veelgestelde vragen

 • Ik heb meerdere verzekerden op mijn polis. Kan ik voor iedereen gespreid betalen eigen risico aanvragen?
  U kunt gespreid betalen eigen risico aanvragen voor alle verzekerden die voldoen aan de voorwaarden gespreid betalen eigen risico. Bent u verzekeringsnemer en wilt u zelf geen gebruikmaken van deze regeling? Maar een medeverzekerde op uw polis wel? Dan kunt u gespreid betalen ook alleen voor deze medeverzekerde aanvragen. Betaling van de termijnbedragen loopt wel via de verzekeringsnemer.
 • Kan ik deze regeling ook aanvragen voor mijn vrijwillig eigen risico?
  Nee, gespreid betalen kunt u alleen aanvragen voor het verplicht eigen risico.
 • Kan ik na 31 januari ook nog gespreid betalen eigen risico aanvragen?
  Nee, dat kan niet meer voor dat jaar. U kunt gespreid betalen voor het verplicht eigen risico aanvragen tot en met 31 januari. Meldt u zich toch aan, dan gaat de regeling pas het volgende jaar in. Wel kunt u gebruikmaken van een gewone betalingsregeling voor uw openstaande facturen.
 • Ik wil mijn eigen risico niet meer gespreid betalen? Hoe kan ik dit stopzetten?
  U kunt zelf de deelname op elk moment beëindigen door contact op te nemen met onze klantenservice. Dan ontvangt u een eindafrekening. Te veel betaald eigen risico betalen wij dan aan u terug. Als u nog verplicht eigen risico moet betalen, dan betaalt u het resterende bedrag in één keer.
 • Ik kom niet in aanmerking voor gespreid betalen eigen risico. Is er voor mij een andere regeling mogelijk?
  Ja, u kunt dan een betalingsregeling voor openstaande facturen bij ons aanvragen. Zo kunt u uw facturen toch in termijnen betalen.
   
 • Ik heb alle 10 termijnen betaald, maar ik heb mijn eigen risico niet volledig gebruikt. Hoe krijg ik mijn geld terug?
  In februari van het nieuwe jaar krijgt u van ons een eindafrekening. Hierin ziet u precies wat u heeft betaald en hoeveel eigen risico er in rekening is gebracht. Heeft u niet uw volledige eigen risico gebruikt? Dan ontvangt u het verschil in februari automatisch op uw rekening. 
   
X
Wij gebruiken cookies om uw website-ervaring te verbeteren. Als u op akkoord klikt, dan gebruiken wij cookies voor de werking van de website, statistieken, social media en online marketing.
Weigeren
Akkoord