Aanvullende zorgverzekering ja of nee

Wij kunnen ons voorstellen dat het lastig is om het juiste zorgverzekeringspakket te kiezen. Op deze pagina vindt u antwoorden op enkele veelgestelde vragen over de keuze voor een aanvullende zorgverzekering.

Veelgestelde vragen

  • Daarvoor hebben we de UMC Pakketvergelijker beschikbaar waarmee u vergoedingen kunt vinden en aanvullende zorgpakketten met elkaar kunt vergelijken.
  • Wilt u geen aanvullende zorgverzekering afsluiten? Bijvoorbeeld omdat u de premie hiervoor te hoog vindt? Dan betaalt u maandelijks minder premie. Maar wanneer u bijvoorbeeld plotseling fysiotherapie nodig heeft, krijgt u hiervoor geen vergoeding. Deze kosten zijn voor eigen rekening. Een bezoek aan de fysiotherapeut kost al snel € 40 per behandeling. En voor een behandeling bij een chiropractor betaalt u ongeveer € 65. Als u liever geen risico loopt en meer zekerheid wilt, raden wij u aan een aanvullend zorgpakket af te sluiten. Hetzelfde geldt voor mondzorg. Wilt u u minder zorgen maken om de kosten van een behandeling bij de tandarts? Dan adviseren we u ook een tandpakket af te sluiten.
  • U heeft zelf invloed op de hoogte van de premie van uw basisverzekering. De overheid heeft het eigen risico vastgesteld op € 385. Als u dit bedrag vrijwillig verhoogt, gaat de premie van uw zorgverzekering omlaag. Hoe hoger uw vrijwillig eigen risico, des te lager uw premie. Bent u benieuwd hoe groot deze verschillen zijn? Op de pagina premie vindt u een overzicht van alle premies.

    Kiest u naast het verplichte eigen risico voor een vrijwillig eigen risico? Dan is uw maandelijkse premie lager. Hou er wel rekening mee dat wanneer u iets overkomt u dus het eerste deel, voor zorg uit het basispakket, zelf betaalt. Meer informatie vindt u op de pagina eigen risico.