Dit verandert er in uw zorgverzekering in 2018

23 november 2017

In 2018 verandert er weer het een en ander in uw zorgverzekering. Het eigen risico blijft hetzelfde: € 385. Er veranderen wel een aantal voorwaarden en vergoedingen. We zetten de wijzigingen graag voor u op een rij.

De belangrijkste wijzigingen in 2018

1. Stoppen met roken

Wilt u stoppen met roken? Voor het Stoppen met Roken-programma uit de basisverzekering betaalt u geen eigen risico meer. U betaalt nog wel eigen risico voor de bijbehorende medicijnen.

2. Revalidatiezorg

Voor revalidatie heeft u in 2018 vooraf onze toestemming nodig. Zo weet u zeker dat je revalidatiezorg wordt vergoed vanuit uw basisverzekering. Gaat u naar een gecontracteerde zorgverlener? Dan vraagt die de toestemming voor u aan. Bij een niet-gecontracteerde aanbieder vraagt u zelf vooraf toestemming bij ons aan.

3. Oefentherapie

Heeft u artrose aan een heup- of kniegewricht? Dan heeft u vanaf de eerste behandeling recht op oefentherapie onder toezicht van een oefentherapeut of fysiotherapeut. Maximaal 12 behandelingen tijdens maximaal 12 maanden. U betaalt hiervoor eigen risico.

4. Zittend ziekenvervoer

Heeft u immuuntherapie ondergaan? Dan heeft u recht op een vergoeding voor vervoer van en naar een zorgverlener, instelling of woning. Hiervoor heeft u wel onze toestemming nodig, maar geen verklaring van uw arts. Toestemming vraagt u telefonisch aan bij de Vervoersdesk via telefoonnummer: 088 - 131 16 00

Lees meer over de wijzigingen in 2018

5. Hoorhulpmiddelen

Heeft u een hoortoestel categorie 4 en 5 nodig? Dan heeft u geen verwijzing meer nodig van het audiologisch centrum als u naar een gecontracteerde audicien gaat. De audicien bepaalt welke categorie hoortoestel het beste bij u past.

6. Cursussen

Wilt u stoppen met roken? In 2018 kunt u hiervoor deelnemen aan de cursussen van de GGD en Sinefuma.

Extra Zorg 1, Extra Zorg 2, Extra Zorg 3, Extra Zorg 4

7. Mantelzorg

Nieuw: vanuit alle aanvullende pakketten heeft u recht op een vergoeding van € 500 per jaar voor een mantelzorgmakelaar. De mantelzorgmakelaar moet zijn ingeschreven in het Centraal Kwaliteitsregister van Mantelzorgmakelaars van de Beroepsvereniging voor mantelzorgmakelaars (BMZM).

De vergoeding voor vervangende mantelzorg in Extra Zorg 1, 2 en 3 is uitgebreid naar maximaal 15 dagen. U vraagt de zorg aan bij een gecontracteerde zorgverlener.

Voor een mantelzorgmakelaar of vervangende mantelzorg kunt u contact opnemen met UMC Zorgadvies en Bemiddeling.

Extra Zorg 1, Extra Zorg 2, Extra Zorg 3, Extra Zorg 4

X
Wij gebruiken cookies om uw website-ervaring te verbeteren. Als u op akkoord klikt, dan gebruiken wij cookies voor de werking van de website, statistieken, social media en online marketing.
Weigeren
Akkoord