Betalingsmogelijkheden

De meeste verzekerden van UMC Zorgverzekering betalen hun premie via het salaris. Bent u niet collectief verzekerd of maakt u zorgkosten? Dan kunt u betalen per automatische incasso of acceptgiro.

Pas uw betaalwijze aan in Mijn UMC Zorgverzekering

In Mijn UMC Zorgverzekering kunt u uw manier van betalen eenvoudig aanpassen. U kunt hier ook aangeven of u uw facturen per post of digitaal wilt ontvangen.

2 manieren om zorgkosten te betalen 

 • Automatische incasso

  Betaalt u via automatische incasso? Dan schrijven wij uw zorgpremie automatisch van uw bankrekening. Dat doen wij altijd vooraf. Ook de volgende zorgkosten innen we automatisch: 

  • Eigen risico
  • Eigen bijdragen
  • Onterecht uitbetaalde vergoedingen
  • Termijn(en) betalingsregeling

  Voordelen betalen via automatische incasso

  • U betaalt geen acceptgirokosten
  • U heeft geen omkijken naar uw betalingen
  • U kunt binnen 8 weken na de afschrijving de incasso door uw bank ongedaan laten maken

  Zorgkosten boven € 220? Toch een acceptgiro

  Voor het eigen risico, eigen bijdragen en onterecht uitbetaalde vergoedingen incasseren wij maximaal € 220 automatisch per keer. Is het bedrag hoger dan € 220? Dan ontvangt u van ons een factuur met acceptgiro. Hieraan zijn geen extra kosten verbonden. 

 • Acceptgiro 
  Wilt u niet via automatische incasso betalen? Dan kunt u ervoor kiezen om een acceptgiro van ons te ontvangen. Wij brengen voor het betalen van uw premie € 1,50 per acceptgiro in rekening. Dit geldt ook wanneer u een betalingsregeling met ons treft en u wilt hiervoor acceptgiro's ontvangen. U voorkomt dit door via automatische incasso te betalen. Of te kiezen voor digitale post. 

   

  Gebruik het betalingskenmerk 

  Vul bij betalingen via acceptgiro  altijd het 16-cijferige betalingskenmerk in. Zo weten wij welke factuur u betaalt. Het betalingskenmerk staat op de acceptgiro of op de factuur in uw Mijn UMC Zorgverzekering. Ontvangen wij een betaling van u zonder betalingskenmerk? Dan verwerken wij met deze betaling het oudste openstaande bedrag.

Facturen per post of digitaal ontvangen

In Mijn UMC Zorgverzekering kunt u bij ‘Mijn gegevens’ aangeven dat u uw facturen online wilt ontvangen. Alle nodige gegevens voor de betaling worden dan automatisch overgenomen. Zo weet u zeker dat de betaling goed gaat. En betaalt u geen acceptgirokosten. De facturen betaalt u met een druk op de knop via iDeal.

X
Wij gebruiken cookies om uw website-ervaring te verbeteren. Als u op akkoord klikt, dan gebruiken wij cookies voor de werking van de website, statistieken, social media en online marketing.
Weigeren
Akkoord