Betalingsmogelijkheden bij UMC 

De meeste verzekerden van UMC Zorgverzekering betalen hun premie via het salaris. Bent u niet collectief verzekerd of maakt u zorgkosten? Dan kunt u betalen per automatische incasso, acceptgiro of via iDEAL.

Pas uw betaalwijze aan in Mijn UMC Zorgverzekering

In Mijn UMC Zorgverzekering kunt u uw manier van betalen eenvoudig aanpassen. U kunt hier ook aangeven of u uw facturen per post of digitaal wilt ontvangen.

3 manieren om te betalen 

 • Automatische incasso

  Betaalt u via automatische incasso? Dan schrijven wij uw zorgpremie automatisch af van uw bankrekening. Dat doen wij altijd vooraf. Ook de volgende zorgkosten innen we automatisch: 

  • Eigen risico
  • Eigen bijdragen
  • Onterecht uitbetaalde vergoedingen
  • Termijn(en) betalingsregeling

  Voordelen betalen via automatische incasso

  • U betaalt geen acceptgirokosten
  • U heeft geen omkijken naar uw betalingen

  Goed om te weten: u kunt binnen 8 weken na de afschrijving de incasso door uw bank ongedaan laten maken.

  Zorgkosten boven € 220? Toch een acceptgiro

  Voor het eigen risico, eigen bijdragen en onterecht uitbetaalde vergoedingen incasseren wij maximaal € 220 automatisch per keer. Is het bedrag hoger dan € 220? Dan ontvangt u van ons een factuur met acceptgiro. Hieraan zijn geen extra kosten verbonden. Ontvangt u uw post alleen digitaal? Dan krijgt u in dat geval een mail van ons met een iDEAL-link. Daarnaast vindt u de te betalen factuur ook terug in Mijn UMC Zorgverzekering of u kunt betalen via de UMC Zorg app.  

 • Acceptgiro 
  Wilt u niet via automatische incasso betalen? Dan kunt u ervoor kiezen om een acceptgiro van ons te ontvangen. Hiervoor brengen wij € 1,50 per acceptgiro in rekening. Dit geldt ook wanneer u een betalingsregeling bij ons afsluit en u hiervoor acceptgiro's wilt ontvangen. U voorkomt dit door via automatische incasso te betalen. Of te kiezen voor digitale post en dus te betalen via iDEAL. 

   

  Gebruik het betalingskenmerk 

  Vul bij betalingen via acceptgiro altijd het 16-cijferige betalingskenmerk in. Zo weten wij welke factuur u betaalt. Het betalingskenmerk staat op de acceptgiro of op de factuur in uw Mijn UMC Zorgverzekering. Ontvangen wij een betaling van u zonder betalingskenmerk? Dan verwerken wij met deze betaling het oudste openstaande bedrag.

 • Betalen via iDEAL
  Kiest u voor digitale post? Dan ontvangt u een mail van ons voor uw premie en overige zorgkosten. U kunt direct vanuit de mail uw factuur betalen via de iDEAL-link. Of u kunt inloggen in Mijn UMC Zorgverzekering om te betalen of de UMC Zorg app gebruiken. 
   
X
Wij gebruiken cookies om uw website-ervaring te verbeteren. Als u op akkoord klikt, dan gebruiken wij cookies voor de werking van de website, statistieken, social media en online marketing.
Weigeren
Akkoord