Zorgverlener zoeken

Vergelijk en kies in de Zorgzoeker

Wegens onderhoud aan de website verwijzen wij u door naar de Zorgzoeker van VGZ. Deze zorgzoeker bevat dezelfde informatie als de Zorgzoeker op umczorgverzekering.nl. Zo blijft u altijd verzekerd van kwaliteit. Klik op de onderstaande knop om uw zorgverlener te vinden.

Uw vergoeding checken?

Of u de kosten vergoed krijgt, hangt af van uw verzekering.

 1. In Mijn UMC Zorgverzekering kunt u zien hoe u verzekerd bent.
 2. Vervolgens kunt u op onze website uw vergoeding checken.  

Bent u zorgverlener?

Bent u een zorgverlener? En ziet u dat uw contactgegevens niet kloppen? Dan is het goed om dit direct door te geven aan Vektis. Staat uw wijziging na 5 weken nog niet in de Zorgzoeker? En wel in Vektis? Neemt u dan contact op met onze afdeling Contractmanagement via contractmanagement.info@vgz.nl.

Veelgestelde vragen

 • Is er voldoende zorg in mijn regio?

  Elk jaar maken we samen met zorgverleners afspraken over de zorg. Bijvoorbeeld over hoeveel behandelingen een zorgverlener dat jaar zal uitvoeren. En tegen welk bedrag. Dit noemen we een omzetplafond. Door dit soort afspraken houden we de kosten van zorg in de hand. Dat is belangrijk voor uw premie.

  Soms gaat een zorgverlener over het afgesproken bedrag heen. Hierdoor kan hij geen zorg meer leveren. En dat is natuurlijk vervelend. Gelukkig is er dan wel altijd een andere zorgverlener bij u in de regio die u kan helpen.

  In een aantal gevallen kunt u nog steeds bij uw zorgverlener terecht:
  • als u met spoed behandeld moet worden 
  • als u al met een behandeling bent begonnen
  • als uw kind zorg nodig heeft 
  • als u zwanger bent 
  • als u een restitutiepolis heeft

  Heeft u niet met spoed een behandeling nodig? En wilt u wel graag door uw vertrouwde zorgverlener geholpen worden? Dan kunt u wachten totdat deze weer plaats voor u heeft. Wilt u sneller geholpen worden? Dan kunt u bellen met onze zorgadviseurs. Zij bekijken samen met uw zorgverlener of u toch snel behandeld kunt worden. Als dit niet lukt, dan zoeken we samen met u naar een passende zorgverlener in de buurt.

 • Krijg ik alles vergoed als ik naar een zorgverlener ga met wie jullie een contract hebben?

  Ja, als uw zorg vergoed wordt uit de basisverzekering dan maakt het niet uit naar welke zorgverlener u gaat. U betaalt soms wel een eigen bijdrage of uw eigen risico. Gaat het om een vergoeding uit de aanvullende verzekering? Dan kan het zijn dat we wel enkele voorwaarden stellen aan de zorgverlener. U kunt deze informatie vinden in de verzekeringsvoorwaarden (pdf).

 • Waarom sluiten jullie niet met alle zorgverleners een contract?
  De zorg in Nederland is goed, maar er zijn verschillen tussen zorgverleners. Wij willen natuurlijk dat u goede zorg krijgt. Daarom gaan we elk jaar met zorgverleners in gesprek. We maken samen met hen afspraken over de zorg. Bijvoorbeeld over hoe snel u een behandeling kunt krijgen. En wat een behandeling kost. Hierbij kijken we naar de normen van de beroepsgroepen. Een beroepsgroep is bijvoorbeeld de Nederlandse Vereniging voor Heelkunde. Beroepsgroepen bepalen voor verschillende behandelingen normen voor samenwerking, prijzen, kwaliteit en service. Voldoet een zorgverlener niet aan deze normen? Dan sluiten we geen contract.
 • Waarom kan ik mijn aandoening of behandeling niet vinden?
  Niet alle aandoeningen en behandelingen staan in de Zorgzoeker. Wel de meest voorkomende. Staat uw behandeling of aandoening er niet bij? Probeert u dan eens te zoeken op de naam van uw zorgverlener. Bijvoorbeeld het ziekenhuis of de kliniek waar u naartoe wilt gaan. U ziet dan of uw zorgverlener een contract heeft met ons. Zijn er bijzonderheden voor een bepaalde behandeling? Dan ziet u deze ook in het zoekresultaat.
 • Waarom kan ik mijn ziekenhuis of specialist niet vinden?

  Kunt u uw ziekenhuis niet vinden?

  Daar kunnen verschillende redenen voor zijn:
  • Het ziekenhuis valt buiten het geselecteerde postcodegebied. Pas in dit geval de straal aan waarbinnen u zoekt.
  • Uw ziekenhuis biedt de behandeling waarop u hebt gezocht niet aan. Vult u in dat geval de behandeling of aandoening in waarvoor u een zorgverlener zoekt. En uw postcode. Dan ziet u bij welke zorgverlener u terecht kunt.

  Kunt u uw specialist niet vinden?

  Wij sluiten geen contracten met specialisten, maar met ziekenhuizen of klinieken voor bepaalde behandelingen. Hebben wij een contract met een ziekenhuis of kliniek voor een bepaalde behandeling? Dan vallen alle behandelend specialisten die daar werken onder dit contract.

 • Bij mijn zorgverlener staan maar enkele medewerkers genoemd. Kan ik alleen bij hen terecht?
  Bent u op zoek naar alternatieve zorg, alternatieve beweegzorg of een gezondheidscentrum? Dan ziet u soms inderdaad maar enkele medewerkers in de  Zorgzoeker. Wij hebben met deze medewerkers een contract gesloten. Als u naar hen gaat, dan krijgt u de hoogste vergoeding. Staan er geen aparte medewerkers genoemd? Dan kunt u bij alle medewerkers van deze zorgverlener terecht.
X
Wij gebruiken cookies om uw website-ervaring te verbeteren. Als u op akkoord klikt, dan gebruiken wij cookies voor de werking van de website, statistieken, social media en online marketing.
Weigeren
Akkoord