Het faillissement van MC Slotervaart en MC IJsselmeerziekenhuizen

Het faillissement van het MC Slotervaart (Amsterdam) en de MC IJsselmeerziekenhuizen (MC Zuiderzee, MC Emmeloord en MC Dronten) is een feit. Dit heeft grote gevolgen voor de medewerkers en verzekerden. Zorgverzekeraars en ziekenhuizen doen er alles aan om de zorg voor onze verzekerden te garanderen. Zodat u als patiƫnt de zorg krijgt die u nodig heeft.

Veelgestelde vragen voor verzekerden

 • Ik ben onder behandeling bij Slotervaartziekenhuis. Wat betekent dit voor mij?

  Poliklinische behandelingen

  De zorg in het Slotervaart wordt de komende weken afgebouwd. U ontvangt (vanaf 25 november) een brief van MC Slotervaart waarin staat bij welke aanbieder u terecht kunt voor uw behandeling. MC Slotervaart zorgt er ook voor dat de nieuwe zorginstelling inzage krijgt in uw medisch dossier. U hoeft hier zelf niets voor te doen.

  Bent u al doorverwezen door MC Slotervaart? Dan hoeft u niets te doen.

  Ik heb een doorverwijzing gekregen van MC Slotervaart maar ik wil naar een ander ziekenhuis.
  Uw eigen keuze voor een ziekenhuis is het uitgangspunt. Afhankelijk van uw polis kunt u mogelijk naar een ander ziekenhuis dan de doorverwijzing aangeeft. U kunt hiervoor contact opnemen met een van onze zorgadviseurs. Zij kijken samen met u wat de mogelijkheden zijn, en helpen u bij het vinden van een ziekenhuis in de buurt waar u snel terechtkunt met uw zorgvraag. De afdeling Zorgbemiddeling is bereikbaar op werkdagen tussen 8.30 en 17.00 uur via 088 - 131 16 11.

  Geplande operaties

  Geplande operaties gaan niet door. Wacht u op een operatie? Het ziekenhuis neemt contact met u op. Als u zich afvraagt of het verantwoord is om daarop te wachten, kunt u het beste overleggen met uw huisarts.

  Opname

  De opnameafdelingen van MC Slotervaart zijn gesloten. Betreffende patiënten zijn overgebracht naar andere ziekenhuizen.

  Spoedzorg

  De spoedzorg bij MC Slotervaart is gesloten. Er zijn goede afspraken gemaakt met de andere ziekenhuizen in Amsterdam. Zij vangen gezamenlijk de spoedzorg op. Kijk ook op www.mcslotervaart.com onder ‘nieuws’ voor het laatste nieuws en uitgebreide informatie over de toegang tot verschillende zorgsoorten.

 • Naar welke ziekenhuizen verwijst MC Slotervaart door voor een vervolgbehandeling?

  In onderstaande overzicht kunt u zien welke zorginstelling welke behandeling overneemt.

  Specialisme  Zorgverlener 1e keus  Zorgverlener 2e keus
  Bariatrie (en overgewicht) Spaarne Gasthuis  
  Orthopedie Equipe  
  Chirurgie OLVG  
  Cardiologie OLVG BovenIJ
  CNN
  Oncologie AvL  
  Geriatrie OLVG  
  Inwendige  OLVG  
  Neurochirurgie Spaarne Gasthuis OLVG
  Neurologie Amstelland ZMC
  OLVG
  Mdl OLVG  
  Slaap-waak ZMC  
  Urologie Amstelland ZMC
  Specialism
  Wbmv hersenchir. Aumc  
  Longziekten BovenIJ OLVG
  Kaakchirurgie ZMC Amstelland
  BovenIJ
  Oogheelkunde BovenIJ OLVG
  NL Healthcare, Bergman OMC Zaandam
  Eyescan Opsis
  Kno Amstelland BovenIJ
  Vijf Meeren Kliniek
  Kliniek Oud Zuid
  Plastische chirurgie Zaans Medisch Centr.  
  Diabetes OLVG  
  Acute heup BovenIJ  
  Dermatologie HuidMC BovenIJ
  Oude Wetering
  Reumatologie Reade
  Vaatchirurgie Amstelland OLVG
  Hiv OLVG DC Kliniek
  Anaesthesiologie BovenIJ  
  Bvo AvL  
  Nierinsufficiëntie  Amstelland  

 • Ik was onder behandeling voor verschillende specialismen. Moet ik dan voor elk specialisme naar een andere zorginstelling?

  Als u voor verschillende specialismen onder behandeling bent, dan kan het zijn dat u hiervoor naar verschillende zorginstellingen wordt doorverwezen. Het MC Slotervaart informeert u hierover.
 • Ik ben onder behandeling bij MC IJsselmeerziekenhuizen. Wat betekent dit voor mij?

  MC IJsselmeerziekenhuizen

  Voorlopig kunt u voor de meeste poliklinische zorg, opnames en spoedzorg gewoon terecht bij MC IJsselmeerziekenhuizen.

  Alleen de afdelingen verloskunde en kindergeneeskunde zijn gesloten. Kinderen worden overgeplaatst naar andere ziekenhuizen in de regio. Heeft u vragen over de zorg voor uw kind? Neem contact op met onze zorgadviseurs.

  Voor vragen over verloskundige zorg neemt u contact op met uw verloskundige. Ook kunt u altijd contact opnemen met onze zorgadviseurs. De afdeling Zorgbemiddeling is bereikbaar tijdens werkdagen van 8.30 tot 17.00 uur via 088 - 131 16 11.

  Kijk ook op www.mcgroep.com/nieuws voor het laatste nieuws en meer informatie.

 • Kan ik nu nog wel naar het Slotervaartziekenhuis?

  Er worden geen nieuwe behandelingen meer gestart bij MC Slotervaart. Ook niet als u al een andere behandeling volgt bij MC Slotervaart. Heeft u een nieuwe ‘zorgvraag’? Uw huisarts kan u verwijzen naar een ander ziekenhuis.

  Daarnaast kunt u contact opnemen met onze zorgadviseurs. Zij denken met u mee bij welk ziekenhuis u terecht kunt. De afdeling Zorgbemiddeling is bereikbaar op 088 - 131 16 11 tijdens werkdagen van 8.30 tot 17.00 uur.

  Ook de spoedeisende hulp is dicht. Er zijn goede afspraken gemaakt met de andere ziekenhuizen in Amsterdam. Zij vangen gezamenlijk de spoedzorg op. Wanneer u spoedeisende hulp nodig heeft dan wordt u direct doorverwezen naar het juiste ziekenhuis door uw huisarts of door de hulpdiensten.

 • Kan ik nu nog wel naar MC IJsselmeerziekenhuizen?

  Vooralsnog kunt u terecht bij MC IJsselmeerziekenhuizen. Alleen voor de specialismen verloskunde en kindergeneeskunde kunt u hier niet meer terecht. Heeft u vragen over verloskundige zorg over zorg voor uw kind? Neem contact op met onze zorgadviseurs. De afdeling Zorgbemiddeling is bereikbaar op 088 - 131 16 11 tijdens werkdagen van 8.30 tot 17.00 uur.
 • Ik heb een verwijzing voor Slotervaartziekenhuis/MC IJsselmeerziekenhuizen, maar wil naar een ander ziekenhuis.

  Dat kan. U kunt hiervoor contact opnemen met een van onze zorgadviseurs. Zij helpen u bij het vinden van een ziekenhuis in de buurt waar u snel terechtkunt met uw zorgvraag. De afdeling Zorgbemiddeling is bereikbaar op 088 - 131 16 11 tijdens werkdagen van 8.30 tot 17.00 uur

Actuele informatie en contact

Houd onze website in de gaten voor de meest actuele informatie. Deze pagina wordt geregeld aangepast.

X
Wij gebruiken cookies om uw website-ervaring te verbeteren. Als u op akkoord klikt, dan gebruiken wij cookies voor de werking van de website, statistieken, social media en online marketing.
Weigeren
Akkoord