Zorgverzekeringen vergelijken: hier moet je op letten

14 december 2016

Je hebt tot 1 januari om je zorgverzekering aan te passen of van verzekeraar te wisselen. Een mooi moment om verzekeringen te vergelijken. Maar waar moet je op letten?

Laag eigen risico / hoog eigen risico

Let bij het vergelijken van premies goed op de hoogte van het vrijwillig eigen risico. Is deze bij elke basisverzekering in je vergelijking hetzelfde? Want bij een hoger eigen risico is je premie lager.

UMC Zorgverzekering communiceert nooit met de allergoedkoopste premie, maar altijd de premie op basis van het wettelijk eigen risico van € 385. 

Naturapolis / restitutiepolis

Er zijn twee soorten basisverzekeringen: natura en restitutie.

Naturapolis: Je krijgt alleen een volledige vergoeding als je naar een gecontracteerde zorgaanbieder gaat.
Restitutiepolis: Je krijgt een volledige vergoeding, naar welke zorgaanbieder je ook gaat. Je hebt dus meer vrijheid om zelf je zorgaanbieder te kiezen. 

Bepaal bij het vergelijken van tevoren hoe belangrijk vrije keuze voor je is. Als UMC-medewerker weet je veel van zorg en welke zorg bij je past. UMC Zorgverzekering geeft je die keuzevrijheid in de vorm van een restitutiepolis. 

Vergoeding per behandeling / budget voor meerdere behandelingen

Veel zorgverzekeraars geven een vergoeding voor een beperkt aantal behandelingen, of een maximale vergoeding per behandeling. Bijvoorbeeld: 9 behandelingen voor fysiotherapie per jaar, met een maximum van € 50 per behandeling. Andere zorgverzekeraars werken met een budget: hiermee kies je zelf voor welke zorg je jouw budget inzet.

UMC Zorgverzekering heeft voor de belangrijkste zorgsoorten een budget. Zonder beperking in het aantal behandelingen en/of vergoeding per behandeling. Zo bepaal je zelf hoe je jouw budget besteedt.

Wel collectiviteitskorting / geen collectiviteitskorting

Sommige zorgverzekeraars communiceren hun premie zonder collectieve korting, andere zorgverzekeraars mét collectieve korting. Als medewerker van een UMC heb je recht op collectiviteitskorting bij UMC Zorgverzekering.

Wij communiceren bijna altijd de premie inclusief collectiviteitskorting: € 95,46 per maand.

En niet onbelangrijk... wat wordt je premie?

UMC Zorgverzekering heeft een scherpe premie, zeker inclusief de collectieve korting voor UMC-medewerkers. Bekijk hieronder de vergelijking met de restitutiepolis van drie grote zorgverzekeraars.Overstappen naar UMC Zorgverzekering

Bereken de premie voor jouw gewenste zorgverzekering. Daarna kun je de zorgverzekering afsluiten. Je oude zorgverzekering zeggen wij voor je op.

Bereken je premie Zorgverzekering afsluiten

Ben je al klant? Wijzig je pakket in Mijn UMC Zorgverzekering.

Ontvang het laatste nieuws van jouw UMC Zorgverzekering

Vul een geldig e-mailadres in

Vul een geldig e-mailadres in