Zorgkostenfactuur: een duidelijk overzicht van je zorgkosten

Verschillende bedragen, moeilijke termen en heel veel informatie: het vergoedingenoverzicht kan best ingewikkeld zijn. Genoeg reden om het je makkelijker te maken. Vandaar dat je vanaf nu de nieuwe zorgkostenfactuur van ons krijgt. We geven je graag een introductie.


In één oogopslag: wat moet ik betalen of wat ontvang ik?

De zorgkostenfactuur geeft je meteen de belangrijkste informatie. Op de eerste pagina zie je welk bedrag er openstaat of je van ons ontvangt. Je vindt er ook informatie over wanneer je het bedrag krijgt of hoe het bedrag aan ons kunt betalen.

Uitleg per nota

Wil je weten hoe het totaalbedrag dat je moet betalen of terugkrijgt tot stand is gekomen? Vanaf pagina 2 vind je per nota uitleg over de vergoeding en de kosten. Dit kunnen declaraties van jou of van jouw zorgaanbieder zijn. Als er meerdere nota’s zijn gedeclareerd, vind je onderaan een handig overzichtje met alle te ontvangen en te betalen bedragen per nota.

Wat staat er op de zorgkostenfactuur?

Bekijk hieronder een voorbeeldfactuur. Klik op de afbeelding voor een vergroting. Of bekijk het voorbeeld van de zorgkostenfactuur met uitleg

 
Niet alle informatie op de zorgkostenfactuur

Op de zorgkostenfactuur vind je geen gedetailleerde informatie over je declaraties. Je ziet bijvoorbeeld dat wij de kosten van de apotheek hebben vergoed, maar niet om welke medicijnen het precies gaat.

Of wij vermelden wel dat je partner in het ziekenhuis is geweest, maar niet voor welke behandeling. In verband met je privacy en die van je gezinsleden vermelden wij deze specifieke informatie niet op de zorgkostenfactuur.

Wil je meer details over je declaraties? Kijk dan in Mijn UMC Zorgverzekering. Je gegevens zijn daar afgeschermd, je logt namelijk in met je DigiD. Alleen jij kunt deze persoonlijke informatie bekijken.

Vragen? Neem contact met ons op!

Heb je een vraag over een nota op de zorgkostenfactuur? Wil je bijvoorbeeld specifieke informatie over een vergoeding? Neem dan gerust contact met ons op. Let op: wij mogen je alleen informatie geven over je eigen zorgkosten. Gezinsleden die bij je op de polis staan kunnen zelf contact met ons opnemen of inloggen op Mijn UMC Zorgverzekering. Specifieke informatie over zorgkosten mogen wij alleen telefonisch verstrekken en vanwege de privacy niet via e-mail.

Ontvang het laatste nieuws van jouw UMC Zorgverzekering

Vul een geldig e-mailadres in

Vul een geldig e-mailadres in