Dit verandert er in je zorgverzekering in 2018

23 november 2017

In 2018 verandert er weer het een en ander in je zorgverzekering. Het eigen risico blijft hetzelfde: € 385. Er veranderen wel een aantal voorwaarden en vergoedingen. We zetten de wijzigingen graag voor je op een rij.

  Stoppen met roken 

Wil je stoppen met roken? Voor het Stoppen met Roken-programma uit de basisverzekering betaal je geen eigen risico meer. Je betaalt nog wel eigen risico voor de bijbehorende medicijnen.

  Revalidatiezorg  

Voor revalidatie heb je in 2018 vooraf onze toestemming nodig. Zo weet je zeker dat je revalidatiezorg wordt vergoed vanuit je basisverzekering. Ga je naar een gecontracteerde zorgaanbieder? Dan vraagt die de toestemming voor je aan. Bij een niet-gecontracteerde aanbieder vraag je zelf vooraf toestemming bij ons aan.

  Oefentherapie

Heb je artrose aan een heup- of kniegewricht? Dan heb je vanaf de eerste behandeling recht op oefentherapie onder toezicht van een oefentherapeut of fysiotherapeut. Maximaal 12 behandelingen tijdens maximaal 12 maanden. Je betaalt hiervoor eigen risico.

  Zittend ziekenvervoer 

Heb je immuuntherapie ondergaan? Dan heb je recht op een vergoeding voor vervoer van en naar een zorgaanbieder, instelling of woning. Hiervoor heb je wel onze toestemming nodig, maar geen verklaring van je arts. Toestemming vraag je telefonisch aan bij de Vervoersdesk via telefoonnummer: 088 - 131 16 00.

  Hoorhulpmiddelen 

Heb je een hoortoestel categorie 4 en 5 nodig? Dan heb je geen verwijzing meer nodig van het audiologisch centrum als je naar een gecontracteerde audicien gaat. De audicien bepaalt welke categorie hoortoestel het beste bij jou past.

  Cursussen 

Wil je stoppen met roken? In 2018 kun je hiervoor deelnemen aan de cursussen van de GGD en Sinefuma.

Extra Zorg 1, Extra Zorg 2, Extra Zorg 3, Extra Zorg 4

  Mantelzorg 

Nieuw: vanuit alle aanvullende pakketten heb je recht op een vergoeding van € 500 per jaar voor een mantelzorgmakelaar. De mantelzorgmakelaar moet zijn ingeschreven in het Centraal Kwaliteitsregister van Mantelzorgmakelaars van de Beroepsvereniging voor mantelzorgmakelaars (BMZM).

De vergoeding voor vervangende mantelzorg in Extra Zorg 1, 2 en 3 is uitgebreid naar maximaal 15 dagen. Je vraagt de zorg aan bij een gecontracteerde aanbieder.

Voor een mantelzorgmakelaar of vervangende mantelzorg kun je contact opnemen met UMC Zorgadvies en Bemiddeling.

Extra Zorg 1, Extra Zorg 2, Extra Zorg 3, Extra Zorg 4

Ontvang het laatste nieuws van jouw UMC Zorgverzekering

Vul een geldig e-mailadres in

Vul een geldig e-mailadres in