Hoe werkt DigiD met sms-controle?

U kunt uw verzekeringszaken in Mijn UMC Zorgverzekering nu bekijken met uw DigiD gebruikersnaam en wachtwoord. Vanaf 12 maart 2019 verandert dit. U logt dan in met een sms-controle bij uw DigiD of met de DigiD app.

Vanaf 12 maart inloggen met DigiD en sms-controle

In Mijn UMC Zorgverzekering staan veel persoonlijke gegevens. En informatie die privacygevoelig is. Bijvoorbeeld uw rekeningnummer en de declaraties van uw medische behandelingen. Met de DigiD met sms-controle zijn uw gegevens nog beter beschermd. En weet u zeker dat u de enige bent die uw gegevens in Mijn UMC Zorgverzekering ziet.

Zo vraagt u de sms-controle aan

 1. Ga naar de inlogpagina van DigiD

  Ga naar https://digid.nl/inloggen en log in met uw DigiD-gegevens. Heeft u nog geen DigiD? Vraag deze dan aan op de website van DigiD

  Uitleg inloggen met DigiD

 2. Activeer de extra sms-controle

  Staat de controle via sms bij u op actief? Dan heeft u dit al eerder aangevraagd. U kunt dan direct gebruikmaken van de extra sms-controle. Controleer wel of uw telefoonnummer voor de sms-berichten nog klopt.

  Uitleg sms-controle DigiD

 3. Binnen 3 dagen ontvangt u per brief een activeringscode

  DigiD stuurt u binnen 3 werkdagen een activeringscode in een brief per post.

 4. Activeer de code en log in op Mijn UMC Zorgverzekering

  Heeft u de code ontvangen? Activeer deze volgens de instructie in de brief. Daarna kunt u direct inloggen op Mijn UMC Zorgverzekering met uw DigiD en sms-code.

Heeft u geen mobiele telefoon?

U kunt de sms-controle aanvragen op Mijn DigiD met uw vaste telefoonnummer. U ontvangt dan een gesproken sms-bericht.

Inloggen met de UMC Zorg app of DigiD app

Ook met de UMC Zorg app en de DigiD app kunt u veilig inloggen in Mijn UMC Zorgverzekering. 

UMC Zorg app

Met de UMC Zorg app heeft u geen DigiD meer nodig. U kunt met behulp van de app nu al snel en veilig inloggen op Mijn UMC Zorgverzekering.DigiD app

Met de DigiD app logt u in met een pincode in plaats van een wachtwoord. Op de website van DigiD leest u hoe u de DigiD app kunt installeren en gebruiken. Heeft u de DigiD app geactiveerd? Ga naar Mijn UMC Zorgverzekering en kies voor ‘Ik wil inloggen met de DigiD app’.

X
Wij gebruiken cookies om uw website-ervaring te verbeteren. Als u op akkoord klikt, dan gebruiken wij cookies voor de werking van de website, statistieken, social media en online marketing.
Weigeren
Akkoord