VGZ Soepel en Sterk Coach

VGZ Soepel en Sterk CoachAltijd en overal beter bewegen

Jou helpen beter én leuker te bewegen. Dat staat bij ons voorop. Met de VGZ Soepel en Sterk Coach beweeg je altijd en overal. Zo geef je je lichaam het grootste cadeau: beweging!

VGZ Soepel en Sterk CoachAltijd en overal beter bewegen

Jou helpen beter én leuker te bewegen. Dat staat bij ons voorop. Met de VGZ Soepel en Sterk Coach beweeg je altijd en overal. Zo geef je je lichaam het grootste cadeau: beweging!

Gratis beweeg app die helpt!

Met oefenprogramma’s van fysiotherapeuten

Kan jouw lichaam wel wat sterker en soepeler? Bijvoorbeeld omdat je een zwaar beroep hebt of juist omdat je veel achter je bureau zit? De VGZ Soepel en Sterk Coach helpt. Een gratis app voor onze verzekerden boordevol beweegprogramma’s ontwikkeld door fysiotherapeuten. Voor verantwoord én leuk bewegen. Met een goede opbouw, belasting, variatie en herhaling. Gebruik de app altijd en overal. Zo voorkom je klachten als een stijve nek, rugpijn en vastzittende schouders.

 

Daarom de VGZ Soepel en Sterk Coach

 

 • Oefeningen ontwikkeld door fysiotherapeuten
 • Sterke spieren en soepele gewrichten
 • Met oefeningen voor je schouder, nek en rug
 • Gratis voor iedereen, met extra oefeningen voor verzekerden
 • Speciale programma’s
  • om de dag goed te starten
  • voor iedereen die veel zit
  • om stabiliteit te verbeteren
  • om tijdens de dag meer te bewegen 

Iedere dag leuker en beter bewegen.Kies jouw beweegprogramma.

Zit je veel of heb je juist een zwaar beroep? Ben je op zoek naar leuke en eenvoudige oefeningen die je tussendoor kunt doen? Kom dan in beweging met de gratis VGZ Soepel en Sterk Coach, de nieuwe beweegapp boordevol oefeningen.

Beweeg de oefenprogramma's van rechts naar links

Versterk je nek. Maak hem soepel en krachtig

Komt je nek bij stress onder spanning te staan? Het programma ‘versterk je nek’ maakt je bewust van hoe je nek beweegt. En helpt bij het versterken en ontspannen van de spieren, zodat er geen verkramping ontstaat.  

 

Tussendoortjes. Altijd bewegen waar je ook bent

Bewegen past niet altijd in je agenda. Wil je toch meer beweegmomenten op de dag? Tussendoortjes helpt je met oefeningen die je altijd en overal kunt doen. Als je in de pannen roert bijvoorbeeld.

Versterk je rug 

Met spierkracht en beweeglijkheid. Want een sterkere rug helpt bij het voorkomen van klachten. Die kunnen bijvoorbeeld ontstaan door veel zitten, een verkeerde houding of te zwaar tillen. Met dit programma werk je aan een krachtige rug.

Losse schouders. Die zo lekker meebewegen 

Soms zitten je schouders ineens vast. Door spanning op de spieren of een verkeerde houding. Help je schouders om lekker losjes te blijven. Met een beetje aandacht hou je ze soepel en sterk. Het programma ‘Losse schouders’ maakt je bewust van hoe je schouders bewegen.  

Opwarmertje. En je zit er weer warmpjes bij  

De kou ontvluchten? Dat kan gewoon thuis. Zelfs als de verwarming een graadje lager staat. Want met ‘Opwarmertje’ ben je supersnel lekker warm. Ook handig als ‘voorprogramma’ bij het sporten.  

 

Lentefit. Hallo energie!

De dagen worden weer langer en het weer aangenamer. Een goed moment om weer lekker in beweging te komen en er op uit te trekken. Een stuk fietsen, een wandeling in het groen of in de tuin in de aarde wroeten. 'Lentefit' helpt je in vorm na de winter. En helemaal energiek het voorjaar in te gaan.

Soepele start

Jouw dagelijkse dosis soepel en sterk. Dit programma helpt je om elke dag energiek te beginnen. De effecten van een goede start voel je de hele dag! Begin het programma daarom vroeg; start gerust vanuit je bed. Dat geeft je kracht, concentratie en ontspanning. Een goed begin; dat is echt het halve werk.

Veel zitten? Even strekken!

Lange tijd zitten? Liever niet, als het aan je lichaam ligt. Regelmatig bewegen zorgt dat je bloed goed blijft stromen. Zo krijgen alle cellen van je lichaam verse zuurstof. Afvalstoffen worden opgeruimd. Ook belangrijk: bewegen ontspant en maakt vrolijk.

Soepel tillen: zo help je je lichaam

Til je regelmatig? Dan is het belangrijk om klachten te voorkomen. Zodat bijvoorbeeld je rug geen zwakke plek wordt. Tillen doe je het best met aandacht. Na het tillen is het slim om je lichaam tijd te geven om te herstellen.

Geen zorgverzekering bij UMC Zorgverzekering of Coöperatie VGZ? Zo download je de VGZ Soepel en Sterk Coach

Iedereen kan gratis de VGZ Soepel en Sterk Coach gebruiken. Heb je geen zorgverzekering bij een van de merken van Coöperatie VGZ? Geen probleem. Er zijn genoeg programma’s waar je gebruik van kunt maken. Download de app gratis in de app store of de Google Play store. En start vandaag nog met beter bewegen!

    

Waarom een app van VGZ? 

UMC Zorgverzekering is onderdeel van Coöperatie VGZ. Als coöperatie zonder winstoogmerk zijn we er om heel Nederland te helpen. Dat doen we door gezonder leven net wat makkelijker te maken. Bijvoorbeeld met hulp bij bewegen met de gratis VGZ Soepel en Sterk Coach. 

 

Extra informatie over de VGZ Soepel en Sterk Coach

 • Veelgestelde vragen en de antwoorden vind je op deze pagina.
 • In de app vragen we naar je naam, geslacht, e-mailadres en geboortedatum. Zo kunnen we de app zo persoonlijk mogelijk voor je maken. De opgeslagen persoonsgegevens worden alleen gebruikt voor:

  • Het controleren of je verzekerd bent bij VGZ
  • Het versturen van je toegangsgegevens
  • Berichten over oefenprogramma’s die je volgt
  • Het uitvragen van je mening

  Het privacy statement van de VGZ Soepel en Sterk Coach lees je hier

 • De gebruiksvoorwaarden van de VGZ Soepel en Sterk Coach lees je hier