Beter door een scheiding

Met hulp van UMC Zorgverzekering en de digitale workshop van Mirro e-Health

Een scheiding verandert veel. De stabiliteit is weg. U verliest uw partner. Scheiden gaat gepaard met emoties, stress en regelwerk. Hiermee kunt u leren omgaan.

Digitale workshop voor mensen die (gaan) scheiden

Gaat u (wellicht) scheiden? Ligt u in scheiding of bent u gescheiden? De kans is groot dat u veel gevoelens van twijfels en stress kent of hebt gekend. De digitale workshop van Mirro kan u daarbij helpen. Hiermee gaat u zelfstandig en anoniem aan de slag.

  • Tips en oefeningen om beter om te gaan met de gevolgen van uw echtscheiding
  • Meer informatie over twijfels, emoties en stress die u mogelijk ervaart
  • Wij ontvangen geen data over u van externe partners, ook delen we niets met uw werkgever én gebruiken we de data niet voor uw zorgverzekering

Direct aan de slag

Vul uw gegevens in. Per e-mail ontvangt u een vouchercode. Hiermee maakt u kosteloos een account aan bij Mirro. En kunt u aan de slag met de online workshop. Tip! Als u uw privé e-mailadres invult, houdt u de workshop een privézaak.


Nog niet overtuigd? Lees verder!

De inhoud van de workshop is gebaseerd op de actuele inzichten uit de wetenschap en praktijk op het gebied van de ontwikkelingspsychologie, hechting, verliesverwerking, ouderschap na scheiding, partnerrelaties en conflicthantering.

De volgende onderwerpen worden behandeld:

  • Twijfel: Wat is er voor en wat er tegen uit elkaar gaan? Als het besluit moet worden genomen om te gaan scheiden, draagt het duidelijk hebben van de motieven voor beide partners bij aan de acceptatie en verwerking van het verlies van de relatie.
  • Ex-partner: Het is belangrijk om u partnerrelatie zorgvuldig af te sluiten, om door te kunnen en om met vertrouwen in uzelf de toekomst in te gaan.
  • Omgaan met stress: Waarmee hangt de stress na uw scheiding precies samen? Als u weet waar de emoties en stress vandaan komen, kunt u ermee leren omgaan en de oorzaken aanpakken.
  • Kinderen en ouderschap: U kunt er veel aan doen om te zorgen dat uw kinderen aan de nieuwe omstandigheden wennen, leren omgaan met het verlies en weer een dagelijks ritme terugvinden. U kunt als ouders als team blijven functioneren door voldoende overeenstemmende regels en rituelen.
X
Wij gebruiken cookies om uw website-ervaring te verbeteren. Als u op akkoord klikt, dan gebruiken wij cookies voor de werking van de website, statistieken, social media en online marketing.
Weigeren
Akkoord