Jezelf mentaal gezonder voelen

Home > Gezond leven > Mentaal in balans


Mentaal in balans

Lekkerder in uw vel zitten of opgewekter zijn? Verbeter uw mentale weerbaarheid. Ga direct aan de slag met de workshops en apps. Voor meer ontspanning, een betere balans en minder piekeren en stress. Dit aanbod is voor u als u: 

  • verzekerd bent bij UMC Zorgverzekering
  • werkt bij een organisatie die de UMC Zorgverzekering aanbiedt

Praten met professional 

Speciaal voor zorgmedewerkers

'Zo fijn om eens te praten over mezelf'. Een reactie van een  zorgmedewerker na een gesprek met een professional. Ook u kunt gratis in gesprek over elk onderwerp; zwaar of licht. 


Webinar Omgaan met agressie

Speciaal voor zorgmedewerkers

Veel zorgmedewerkers hebben te maken met agressie, zoals dreigende woorden, dubbelzinnige opmerkingen, handtastelijkheid en geweld. Wilt u weten hoe u kunt omgaan met agressie? En hoe u valkuilen vermijdt? Bekijk de webinar 'Omgaan met agressie'.

Webinar Mindful zorgen 

Speciaal voor zorgmedewerkers

Met mindfulness leert u om te leven in het hier en nu. En dat heeft veel effect op u en de mensen om u heen. Wilt u weten hoe u toewerkt naar mindful leven en zorgen? Bekijk de webinar 'Mindful zorgen'. Gewaardeerd met een rapportcijfer 8,4!

Webinar Grenzen stellen

Speciaal voor zorgmedewerkers

Als zorgmedewerker moet u vaak opnieuw grenzen stellen. Omdat leidinggevenden, cliënten of hun familie extra inspanningen van u vragen. Wilt u weten hoe u uw eigen grenzen aangeeft? Hoe u veel voor anderen kunt betekenen zonder uw grenzen over te gaan?

Webinar Minder stress

Speciaal voor zorgmedewerkers

Heeft u een gejaagd gevoel? En vindt u weinig rust? Volg de webinar ‘Het succes van minder stress’. Leer hoe u stress in lichaam en hoofd vermindert. En hoe u het uzelf makkelijker maakt, zelfs als de druk hoog is.

Webinar Hallo zelfvertrouwen 

Speciaal voor zorgmedewerkers

Een beetje onzekerheid is normaal, maar overbewustzijn van uzelf kan ook storen. Wilt u werken aan uw zelfvertrouwen? In staat zijn om achter uw eigen handelen te staan en meer rust en autonomie te ervaren? Bekijk de webinar 'Hallo zelfvertrouwen'.

Webinar Motivatie

Speciaal voor zorgmedewerkers

Deze webinar vertelt u alles over motivatie. Waar komt het vandaan? Hoe roept u het in uzelf op? En wat zijn goede technieken om cliënten te motiveren?

Nooit meer slecht slapen

Beter slapen

Online workshop

Slaapt u slecht? Goed slapen is helaas niet altijd vanzelfsprekend. U kunt uw slaapgedrag veranderen. 

ophouden met piekeren kunt u leren

Minder piekeren

Online workshop


Als uw gedachten steeds terugkeren naar eenzelfde punt kan dat vervelend zijn. Leren hoe u minder piekert? Dat kan!

slim omgaan met stress

Voorkom burn-out

Online workshop


Stress hoort bij het leven en dus ook bij werken. Ervaart u langere tijd ongezonde stress? Werk aan uzelf en voorkom een burn-out.

heeft u last van angst- of paniekaanvallen?

Omgaan met angst en paniek

Online workshop

Wat als uw angst u soms meer in de greep houdt dan u zou willen? Dit hoeft niet zo te blijven. Krijg inzicht in uw angsten en pak ze aan. 

Meekomen op het werk

Omgaan met het nieuwe werken

Online workshop


Werkt het nieuwe werken niet voor u? Ervaart u teveel vrijheid en zelfs stress? Ga aan de slag met tips en oefeningen over tijd indelen en grenzen bewaken.

Maak een einde aan geldzorgen

Minder zorgen om geld

Online workshop

Maakt u zich zorgen om geld? Mensen met geldzorgen ervaren vaak stress en gevoelens van machteloosheid. Ga aan de slag om uw geldzorgen te verminderen.

afkomen van sombere gevoelens

Omgaan met depressie

Online workshop


Als u somber bent, heeft u meestal nergens zin in. Zo kan een negatieve spiraal ontstaan. Leer wat u daaraan kunt doen.

Het verliezen van een familielid

Verlies verwerken

Online workshop


Rouw is een normale reactie op een verdrietige gebeurtenis in het leven. Vind steun en richting in uw rouwproces.

uit een relatiedip komen

Omgaan met relatieproblemen

Online workshop

Ups en downs binnen een relatie zijn normaal. Zit uw relatie al een tijdje in een dip en vindt u het lastig om er uit te komen? Ga ermee aan de slag.

Samen goed door de scheiding komen

Beter door een scheiding

Online workshop

Scheiden gaat gepaard met emoties, gevoelens van stress en veel regelwerk. Tips en oefeningen helpen u om te gaan met veranderingen en emoties.

Workshop Succesvol Veranderen

Succesvol veranderen

Iets veranderen in uw leven? De werkdruk verminderen? Ambities behalen? Een betere leefstijl aangaan? Veranderen kunt u leren. Ga aan de slag met onze workshops en apps.

Jong en depri

Online workshop

Bent u wel eens somber? Of zit u in een dipje? Tips en oefeningen helpen u om uw negatieve gedachten om te zetten in positieve gedachten.

Grip op coronastress

Online workshop

De coronacrisis heeft veel invloed op uw leven: verplicht thuiswerken, negatieve gevoelens en meer. Met deze online workshop leert u om te gaan met deze nieuwe situatie.

Goed gewaardeerde mindfulness app

Mindfulness coach 

App

Wilt u beter omgaan met stress en zelfbewuster worden? En leven in het hier en nu? Probeer gratis de Mindfulness coach app voor meer energie en ontspanning.

Collectieve zorgverzekering

Naast de voordelen van het Gezond Leven platform, profiteren van ruime vergoedingen en andere extra's? Ontdek de voordelen van een verzekering via UMC Zorgverzekering voor het hele gezin.

Lees verder >