Hulp bij het verbeteren van je leefstijl

Home > Gezond leven > Leefstijl

Leefstijl verbeteren

Heeft u een zwak voor de genoegens van het leven? U kunt uw leefstijl verbeteren. Door te kiezen voor de juiste voeding, genoeg beweging en voldoende ontspanning. Dat levert meteen gezondheidswinst op. Ga aan de slag met de workshops en apps. Dit aanbod is voor u als u:

  • verzekerd bent bij UMC Zorgverzekering

Webinar Beter slapen

Speciaal voor zorgmedewerkers 

 

Deze webinar gaat in op de wetenschap achter een goede nachtrust. Hoe kunt u omgaan met slaapproblemen? Wat kunt u doen om wél goed te slapen?

slapen kun je leren

9 tips voor beter slapen

Artikel voor zorgmedewerkers

Goed slapen is voor zorgmedewerkers niet vanzelfsprekend. Onregelmatige diensten zorgen er soms voor dat u minder uitgerust wakker wordt. Lees de 9 tips die u kunnen helpen.

Beter voor uzelf als mantelzorger zorgen

Balans bij mantelzorgen

Online workshop

Het is fijn om te kunnen zorgen voor een ander. Maar de druk op mantelzorgers is hoog. Tijd voor uzelf schiet er bij in. Leer de balans te houden. Gezond zorgen kunt u leren.

Webinars gezonde leefstijl

Video's huisarts Tamara

Aandacht voor onze gezondheid en leefstijl is nu extra belangrijk. Samen met huisarts Tamara de Weijer bieden we u daarom de gratis vlogs en webinars aan.

Hulp voor werkende ouders

Balans voor werkende ouders

Online workshop

Werkende ouders houden veel ballen in de lucht. Voorkom oververmoeidheid. Leer om ook aan uzelf te denken en hou balans.

Maak een einde aan geldzorgen

Minder zorgen om geld

Online workshop

Maakt u zich zorgen om geld? Mensen met geldzorgen ervaren vaak stress en gevoelens van machteloosheid. Ga aan de slag om uw geldzorgen te verminderen.

Overgang verlichten

De overgang verlichten

Tips en informatie

U kunt dingen doen om de overgang te verlichten. Hier vindt u 6 adviezen van een expert, 6 tips voor uw leefstijl, workshops en apps en een ervaringsverhaal. 

Minder klachten van de overgang

Beter door de overgang

Online workshop

Heeft u overgangsklachten? De overgang heeft effect op uw lichaam. Soms ook op uw positiviteit en relaties. De overgang goed doorkomen?

Hulp bij minder alcohol drinken

Hulp bij alcoholgebruik

Online workshop

Hoeveel alcohol kunt u drinken? Wanneer gebruikt u meer dan de norm? Ontdek hoe u bewust kunt omgaan met alcohol.

Gameverslaving onder controle krijgen

Controle over gamen

Online workshop


Wat levert gamen u op? En wat kost het u? Bewust kijken naar gamegedrag kan u leren de controle te houden. Zo blijft gamen leuk.

Keer Diabetes type 2 Om

Leefstijlbehandeling

Wilt u uw diabetes type 2 omkeren? Met dit intensieve programma vermindert u uw medicijngebruik, vergroot u uw energie, slaapt u beter, beweegt u anders en krijgt u meer grip op uw leven. 

Workshop Succesvol Veranderen

Succesvol veranderen

Online workshop

Meer rust, bewustwording en tijd voor elkaar. Meer kwaliteit-tijd. Dat zijn ook gevolgen van Corona. De online workshop ‘succesvol veranderen’ helpt je deze nieuwe gewoonten en waarden vast te houden. Met praktische tips en oefeningen.