De keuze van...

In de rubriek 'De keuze van..' doen verschillende UMC-collega's hun verhaal. Zo vertellen ze over hun werk en wat ze belangrijk vinden als ze zelf zorg nodig hebben. Lees hier de verschillende delen. 

De keuze van Jolien (UMCU)

Jolien Bijlenga is verpleegkundige op de afdeling Verloskunde in het Universitair Medisch Centrum Utrecht. In deze eerste 'De keuze van..' vertelt ze over haar werk en wat ze belangrijk vindt als ze zelf zorg nodig heeft.

De keuze van Stefania (MUMC)

Stefania Tuinder is werkzaam bij Maastricht UMC+. Als plastisch chirurg richt ze zich op borstreconstructies na kanker en hersteloperaties bij gezichtsverlamming. Lees haar ervaringen in dit tweede deel.

De keuze van Peter (Erasmus MC)

In het derde deel van 'De keuze van..' spreken we met Peter de Groot. Peter werkt als verpleegkundige op de intensive care van Erasmus MC. Hij vertelt over zijn werk en wat hij daarin belangrijk vindt.

De keuze van Evelyn (UMCG)

In dit vierde deel van 'De keuze van' spreken we fysiotherapeut Evelyn ten Have van het Universitair Medisch Centrum Groningen. Ze vertelt over haar werk en hoe zij mensen verder helpt.

De keuze van Martine (LUMC)

In deel vijf van 'De keuze van..' vertelt verpleegkundige Martine van Rooijen - Van der Plas over haar werk en hoe ze als verpleegkundige is begonnen en wat zij daarin belangrijk vindt.

De keuze van René (VUmc)

René Guezen helpt als loopbaanadviseur en transitiecoach in VUmc mensen van werk naar werk. In dit deel van 'De keuze van..' vertelt hij over het vinden van een nieuwe baan. Of nog beter: een droombaan.

De keuze van Anneke (AMC)

Anneke Wiss-Kemper werkt als medisch secretaresse al 37 jaar in het AMC, op verschillende afdelingen. Werken in de zorg was voor haar een bewuste keuze.